Advertisement

Geruchtenoverzicht: Wie kunnen we verwachten op Lowlands 2022?

Anderson .Paak / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Nog even en de kaartverkoop voor Lowlands 2022 begint alweer bijna en het speculeren is begonnen. Wie staan er dit jaar op het programma in Biddinghuizen? In dit artikel zetten we de meest voorkomende geruchten voor je op een rijtje.

Er is nog geen naam aangekondigd voor Lowlands 2022, maar dat gaat niet lang meer duren. Zie je jouw favoriet hier nog niet tussen staan, neem dan zeker een kijkje op ons Festileaks Forum. In het Lowlands 2022-topic wordt al volop gediscussieerd over welke acts deze zomer naar Biddinghuizen afreizen.

Stromae

Stromae

Na ruim 3,5 jaar radiostilte is de singer-songwriter van onze zuiderburen helemaal terug van weggeweest. De zanger begon tijdens een interview op Franse televisie plotseling te zingen en kondigde op die manier zijn nieuwste single L’enfer aan, dat onderdeel is van zijn pas aangekondigde album Multitude. Ook werd er onlangs een optreden in de Ziggo Dome aangekondigd. Deze zomer klimt de Belg weer op het podium van een hoop festivals. Onder andere Werchter Boutique, Sziget en Coachella maakten Stromae al bekend. Twee dagen voor Lowlands staat de zanger op een festival in de Ardennen. Toeval? Wij hopen van niet.

The Opposites

The Opposites in 2018

Dat deze twee Nederlandse raplegendes Lowlands in hun hart hebben gesloten, mag inmiddels wel duidelijk zijn. The Opposites stonden in totaal al vijf keer op het programma van het festival en in 2019 maakte ze nog een geheime comeback bij de Sexyland. Voor de 2020 editie die helaas nooit plaats heeft gevonden, werden ze als headliner op het programma gezet van het festival. Het lijkt dus niet meer dan logisch dat de jongens de slapeloze nachten die ze hebben gehad van dit gecancelde optreden willen wegspoelen met een euforische comeback show. Kan haast niet anders toch?

Arctic Monkeys

Photo: Zackery Michael

De Britse indie-rockband Arctic Monkeys bestaat al sinds 2002 en hebben sindsdien een grote reputatie opgebouwd. Alex Turner & co stond al meerdere malen op Lowlands. De band kondigde onlangs na vier jaar weer eens nieuwe muziek aan voor later dit jaar. Perfect om dat nieuwe album aan een kolkende Lowlands-menigte te laten horen. Van 9 tot 18 augustus 2022 doet Arctic Monkeys achtereenvolgens Turkije, Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Kroatië en Tsjechië aan. Nederland past wat ons betreft perfect achter dat rijtje.

The Chemical Brothers

Deze danceveteranen zijn maar niet te stoppen! Al sinds 1991 is het duo een begrip in de wereld van de dance en daardoor ook een graag geziene act op festivals. De jongens staan erom bekend een groot visueel spektakel van hun optredens te maken. De kans is aanwezig dat we deze gaan meemaken op Lowlands 2022. Op zaterdag 20 augustus staan de jongens namelijk ingepland op de timetable van Field Day, een groot muziekfestival in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast stonden de jongens gepland voor de afgelaste editie in 2021. De vrijdag en zondag heeft het duo nog ruimte voor een show. Duimen!

Dua Lipa

Deze naam zien we veel voorbijkomen op het forum van Festileaks. En ook geen gekke gedachte natuurlijk; de 26-jarige Britse stond in 2018 al eens op een podium in Biddinghuizen. Daarnaast zit tussen eind juni en half september nog een behoorlijk groot gat in haar agenda. Alleen Sziget Festival mag zich tot nu toe gelukkig prijzen met een show op woensdag 10 augustus. Ze is dus al in de buurt en het is ongebruikelijk om voor zulke grote artiesten voor één festival op en neer te gaan. Kans dat we haar dus gaan terugzien op Lowlands!

Kraftwerk

Kraftwerk
Photo: Peter Boettcher

En weer een groep veteranen die voorbijkomt in dit lijstje; Kraftwerk. De Duitse elektroformatie heeft aangekondigd weer een aantal festivals af te gaan aankomende zomer. De elektropioniers gaan in augustus al naar Denemarken, Engeland, Frankrijk, Portugal. Ook staan ze in België op de Lokerse Feesten. In het weekend van Lowlands zijn ze op zaterdag te vinden in Londen, dus daarvoor of daarna eventjes langs een feestje in Flevoland? Wij sluiten het zeker niet uit.

Liam Gallagher

Lollapalooza Berlin 2018 Liam Gallagher
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Lollapalooza Berlin 2018)

Nog een naam die veel genoemd wordt. De man achter hits als Wonderwall stond al op de planning voor Lowlands 2021. De voormalig frontman van Oasis heeft al een aantal optredens staan voor komende zomer waaronder op 17 augustus het Franse festival Le Cabaret Vert. Daarnaast komt hij in de lente met een nieuw album die hij natuurlijk graag zal willen laten horen op menig festival. We geven het een goede kans dat ook hij zijn nieuwe nummers op het podium in Biddinghuizen zal laten horen. Nog niet overtuigd? Kijk dan hier naar een video van Liam Gallagher afgelopen zomer op Reading Festival.

Stormzy

Photo: Atlantic Records

Deze Britse rapper is ook één van de grote namen die stond gepland voor de afgelaste edities van 2020 en 2021. De koning van de grime, die in 2018 al eens op Lowlands stond, heeft nog geen festivaltour voor komende zomer aangekondigd. Het zou dus heel goed kunnen dat hij straks met een dik tourschema op de proppen komt waar Lowlands ook opstaat. Na zijn legendarische optreden in 2019 op Glastonbury wordt het wat ons betreft hoog tijd dat hij terugkeert naar Nederland. 

Kings of Leon

Kings of Leon

Een wat minder zekere optie voor Lowlands 2022 is Kings of Leon. De Amerikaanse rockband staat ook op Sziget en heeft medio augustus verder alleen een festival in het Verenigd Koninkrijk op de planning staan. De laatste keer dat de band in de Benelux op een festival stond was in 2017. Normaal gesproken dus een goede kanshebber voor Lowlands, maar de band heeft in juli dit jaar vlak voor Bospop ook nog een concert in Weert op de planning staan. In een korte periode twee keer opdraven in hetzelfde land is ongebruikelijk voor een band met de status van deze heren, maar zeker niet onmogelijk.

Lowlands 2022

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

A Campingflight to Lowlands Paradise of kortweg Lowlands is een driedaags muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks in Biddinghuizen (Flevoland) gehouden wordt. Naast muziek is er nog een heel wat andere dingen te beleven. Zo kun je je verdiepen in literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip. Keuze genoeg dus. Afgelopen twee edities gingen niet door, door de coronapandemie. Wie we volgend jaar op de planken gaan zien, is nog even af te wachten.

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.