Niek Murray van Pinkpop: “Acts twijfelen niet over doorgang tour”

Photo: Dennis van der Bruggen

Festivalmanager Niek Murray verwacht niet dat er meer bands afzeggen voor Pinkpop 2022. De artiesten hebben nog geen twijfels uitgesproken over de doorgang van hun tour van dit jaar.

Vorige week werd bekend dat Queens Of The Stone Age Pinkpop moest afzeggen wegens gewijzigde tourplannen. Moeten we nu dan bang zijn dat het hek van de dam is? Waarschijnlijk niet. Festivalmanager Niek Murray verwacht op dit moment niet dat nog meer acts zich terug gaan trekken. De afzegging van QOTSA was namelijk niet gerelateerd aan corona. Verder hebben andere acts ook nog geen twijfels uitgesproken over hun tour in 2022.

Gisteren was er nog meer goed nieuws voor festivals: vanaf 25 februari zijn buitenfestivals weer toegestaan zonder vaccinatie- of testverplichting. Ook mogen evenementen binnen doorgang vinden zonder maximum aantal bezoekers. Daar geldt nog wel de regel dat iedereen getest moet zijn.

Relatief veel Nederlandse acts

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2022 staan er meer artiesten van eigen bodem op Pinkpop dan voorgaande jaren. Volgens de organisatie van Pinkpop heeft dit te maken met het sterke assortiment aan muzikanten dat ons Kikkerlandje te bieden heeft. Dit is de laatste jaren steeds beter geworden. Murray verwijst hierbij naar de jaarlijkse verkiezing Song van het Jaar van 3voor12. “Daarin vind je veel Nederlandse acts in de top 10, en dat is niet voor niets. We hebben op dit moment een heel goed aanbod van Nederlandse acts en dat zie je terug op het affiche”. Onder andere De Staat, Chef Special, Froukje en Wies staan dit jaar op het programma.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Femke Valks

Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)

Meer van Femke