Red Hot Chili Peppers releasen nieuwe single ‘Black Summer’

Foto: Bart Heemskerk

Daar is dan eindelijk de eerste nieuwe single ‘Black Summer’ van Red Hot Chili Peppers. Het is de eerste nieuwe muziek van de bands sinds het album The Getaway uit 2016. ‘Black Summer’ is het eerste nummer waar gitarist John Frusciante op meespeelt sinds zijn vertrek in 2007.

Het zat er al een tijdje aan te komen: nieuwe muziek van de Red Hot Chili Peppers. De Amerikaanse rockband was afgelopen tijd al flink aan het hinten naar nieuwe muziek op hun socials. Sinds vandaag is de eerste single van het nieuwe album Unlimited Love te beluisteren. “We yearn to shine a light in the world, to uplift, connect, and bring people together”, laten Kiedis en co weten in een statement op Instagram. Het volledige statement en een stukje van de videoclip van het nieuwe nummer zijn hieronder te zien.

John Frusciante

Het is al een tijdje bekend dat John Frusciante weer onderdeel van de band zou worden. Vanaf de eerste seconden van ‘Black Summer’ is te horen dat Frusciante terug is. Met een Jimi Hendrix-achtige riff zoals we die wel vaker hebben gehoord van Frusciante wordt de toon van het nummer meteen gezet.

Dat de band zelf zin heeft om de nieuwe nummers te spelen bevestigt Frusciante in het statement van de band. “Ever so gradually, we started bringing in new ideas, and turning jams into songs, and after a couple of months the new stuff was all we were playing”, meldt de gitarist. Als kers op de taart zouden we het nieuwe nummer wel eens kunnen horen tijdens de shows op Rock Werchter 2022 en in het Goffertpark deze zomer.

Red Hot Chili Peppers

RHCP
Foto: Don Crusio/Festileaks

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016). In 2022 komen de mannen weer naar Europa. Ze staan dan op de weide van onder meer Rock Werchter.