Red Hot Chili Peppers naar Goffertpark en Rock Werchter in 2022

(c) Joris Bulckens

Red Hot Chili Peppers komen op 10 juni 2022 naar het Goffertpark. Daar blijft het niet bij, want 3 juli zijn ze headliner op Rock Werchter. Na jaren van radiostilte en afgezegde shows in de coronaperiode kondigen Red Hot Chili Peppers vandaag een nieuwe tournee aan. Hiermee maakt de band de gecancelde shows van 2021 goed.

Op 10 juni 2022 staan Anthony Kiedis en zijn band in het Goffertpark in Nijmegen. Ze zijn ook headliner op de zondag van Rock Werchter 2022. De shows zijn onderdeel van hun Europese tour. De mannen uit Los Angeles doen daarmee voor de eerste keer sinds 2017 Europa aan. In de tussentijd stapte Josh Klinghoffer op en keerde oud-gitarist John Frusciante terug op het oude nest.

Ook de supportacts voor de tournee zijn bekendgemaakt. In Nijmegen brengt Red Hot Chili Peppers A$AP Rocky en Thundercat mee. Wie ook op Rock Werchter staan is nog niet duidelijk. Zo is ook Anderson .Paak support act op de Europese tour. In Amerika gaan onder andere Beck en HAIM mee op tournee.

Kaartverkoop

De pre sale voor de show in het Goffertpark loopt van 11 tot 14 oktober en de algemene kaartverkoop start 15 oktober. Voor Rock Werchter 2022 zijn al dagkaarten te koop.

Een aankondiging vanuit de band zelf wordt later vandaag of morgen verwacht. Dan weten we voor de Goffertpark show ook wie de support acts worden en hoe duur een kaartje zal zijn.

Nieuw materiaal

Eind september maakte de band door middel van een filmpje bekend dat er in 2022 getoerd zou gaan worden. In 2021 zouden de Peppers de zomer ook al in Europa spenderen. COVID-19 gooide toen echter roet in het eten waardoor alle shows gecanceld werden. Hieronder vielen ook de shows op Rock Werchter en Pinkpop. Begin 2020 werd bekend dat de band aan nieuw materiaal bezig was. Wie weet krijgen we dus al nieuwe nummers te horen volgend jaar.

Even warmdraaien voor het concert? Test je kennis met de Red Hot Chili Peppers Lyrics Quiz!

Red Hot Chili Peppers

RHCP
Foto: Don Crusio/Festileaks

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016). In 2022 komen de mannen weer naar Europa. Ze staan dan op de weide van onder meer Rock Werchter.

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: €243 euro voor een weekend, €110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.