London Grammar week na Lowlands 2022 naar Rock en Seine

Photo: Eliot Lee Hazel

Na de recente zelfbevestiging van The Kooks voor Lowlands is er nu een nieuwe naam in de race voor een hoge spot op Lowlands. De Britse band London Grammar geeft een week na het Nederlandse festival een optreden tijdens Rock en Seine.

Daarmee voegt de band van zangeres Hannah Reid zich op 26 augustus bij de eerder bevestigde headliner Nick Cave & The Bad Seeds. Naast deze acts geven ook Tame Impala, Kraftwerk, Stromae en Arctic Monkeys acte de présence tijdens het Parijse festival. Van die laatste twee weten we al dat we ze een week eerder in Biddinghuizen terugzien, wat laat zien dat de twee festivalposters al best wat overlap hebben.

Daarnaast staat er op 30 augustus een speciaal concert gepland op de festivallocatie van Rock en Seine. Hierbij staat een optreden van Rage Against The Machine op de rol.

Kanshebber voor Nederlandse en Belgische festivals

Met deze bevestiging is de kans op een optreden van London Grammar in Nederland of België aanzienlijk groter. Rock en Seine opent namelijk een week na Lowlands en Pukkelpop de poorten. De popact heeft vooralsnog geen eigen optredens gepland staan in de Benelux. Wel verzorgen ze vier keer het voorprogramma van Coldplay in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel.

London Grammar

London Grammar betovert met een bedwelmende mix van soulvolle elektronica, techno-folk en dromerige vocals. De debuutplaat If You Wait uit 2013 was meteen raak. Het tweede album, The Truth Is A Beautiful Thing, kwam meteen op nummer 1 de Britse hitlijsten binnen. In 2021 werd het derde album uitgebracht met Californian Soil.

Toch staan ze niet vaak op festivals. In 2018 deden ze er een handjevol, met onder andere Rock Werchter en Southside en Hurricane Festival. Voor 2022 staan er eindelijk weer wat shows op de agenda. Zo verzorgen de Britten het voorprogramma van Coldplay tijdens hun stadiontournee en spelen ze op Rock en Seine.

Rock en Seine 2019
Rock en Seine 2019 – Sébastien Martinez / Festileaks

Rock en Seine 2022

In 2003 vond de eerste editie van Rock en Seine plaats. Wat toen nog een dagfestival was, is nu uitgegroeid naar vier dagen. Het Franse rockfestival vindt plaats langs de rivier de Seine in het Parc de Saint-Cloud.

Tijdens de editie van 2019 stonden onder andere The Cure, Major Lazer en Aphex Twin op de line-up van het festival. Voor de editie van komend jaar staan Nick Cave & The Bad Leeds, Stromae, Tame Impala en Arctic Monkeys op het affiche.

  • Locatie: Parc de Saint-Cloud, Parijs
  • Datum: 25 t/m 28 juni 2022
  • Tickets: De prijs van een dagkaart is €59,- en een combiticket kost €199,-
  • Voor meer informatie kun je terecht op de festivalwebsite.
Rock en Seine Logo

Rock en Seine 2022

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 25-30 augustus 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam