The Prodigy keert terug met liveshows deze zomer

Photo: Mike Van Cleven (2018)

The Prodigy keert deze zomer terug met een aantal liveshows. De Britse danceact gaat verder zonder de overleden zanger Keith Flint. De shows vinden vooralsnog alleen plaats in het Verenigd Koninkrijk.

Iets meer dan drie jaar na het overlijden van zanger Keith Flint kondigt de groep uit Essex een aantal liveshows aan. De shows staan in het teken van het 25 jarig bestaan van hun magnum opus The Fat Of The Land. De optredens vinden plaats in de maand juli, in verschillende Britse steden waaronder Londen, Manchester en Sheffield.

Na Keith Flint

De shows zijn de eerste van de groep na het overlijden van zanger Keith Flint. Ook de geplande headlineshow op Lowlands 2019 ging uiteraard niet door. Wel liet de band eerder al weten dat ze bezig zijn met het maken van nieuwe muziek. De band verklapt dat tijdens de komende shows er een kans is dat er nieuw werk te horen zal zijn.

De band sluit hun statement af geheel in The Prodigy-stijl. Ze kunnen niet wachten op weer op te treden en de mensen te vermaken met hun nummers. “This one’s for Flinty … now let’s fuckin go!”, laat het overgebleven duo weten.

The Prodigy

© Carlos Alvarez Montero

The Prodigy ontstond in 1990 in Essex, Engeland. Daar ontmoeten Keith Flint en Leeroy Thornhill de dj Liam Lowlett. Op advies van die laatste voegt de MC Maxim Reality zich bij het drietal en de rest is geschiedenis. Er werden 7 studioalbums uitgebracht, waarvan op 2 november 2018 de meest recente:  No Tourists. Met hits als ‘Voodoo People’, ‘Firestarter’, ‘Take Me To the Hospital‘ en ‘Smack My Bitch Up’ speelden de heren jarenlang menig poptempel en festivalweide plat. De single Out Of Space vierde vorig jaar nog zijn 26e verjaardag. Deze single betekende de grote doorbraak voorde groep.

In 2019 overleed plotseling de zanger Keith Flint. Hij was een extravagant podiumbeest, een echte Firestarter. De groep zou dat jaar ook op Lowlands staan maar de optredens werden gecanceld vanwege de dood van Flint. In 2022 keert The Prodigy terug met een aantal liveshows in het Verenigd Koninkrijk.