De 9 lastigste clashes in de timetable van Graspop 2022

Het puzzelen met de timetable van Graspop 2022 kan eindelijk beginnen! Festileaks zet de negen lastigste clashes voor je op een rij. Welke artiesten kies jij?

Graspop biedt met zijn vijf podia een goedgevuld programma en dan kan een goede planning handig zijn. Daarom helpt Festileaks je op weg met een lijst van negen clashes uit de timetable van Graspop 2022 die ons deden headbangen van ellende.

Geef eerst je eigen voorlopige keuze aan, en check dan meteen wat andere lezers hebben gekozen. Wie weet brengt het resultaat je nog op andere gedachten!

1. Donderdag: Beartooth vs. Creeper

De eerste clash is meteen één van de pijnlijkste, met twee bands die zichzelf op hun meest recente albums overtroffen hebben. Op de grote North Stage treffen we de razend goede Amerikaanse metalcoreband Beartooth (15:20-16:10), terwijl op de veel kleinere Jupiler Stage de lichtschuwe glamrockers van Creeper (15:40-16:25) zich komen afvragen hoe ze nu alwéér op een metalfestival beland zijn. Hou je van een beetje theater op het podium, dan is Creeper waarschijnlijk de betere keuze. Zorg je liever zelf voor spektakel in de moshpit, dan ga je best voor Beartooth.

Graspop 2022 Clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

2. Donderdag: Baroness vs. Suicidal Tendencies

Wie halverwege de show van Iron Maiden toe is aan iets anders kan kiezen tussen de veelzijdige psychedelische metal van Baroness (Metal Dome 22:05-23:05) en de lichtontvlambare mix van speedmetal en hardcorepunk van Suicidal Tendencies (Jupiler Stage 22:00-23:00). Wie helemaal verslingerd is aan hardcore mag deze kans niet laten liggen om die laatste, legendarische band live aan het werk te zien. Voor alle anderen is Baroness warm aanbevolen, want ondanks heel veel tegenslag en personeelswissels is dat nog steeds één van de beste metalbands van het moment.

Graspop 2022 Clash #3

View Results

Laden ... Laden ...

3. Vrijdag: Paradise Lost vs. Megadeth

Vrijdag is de dag met veruit de minste clashes, maar dit is wel een lastige: ga je voor de ambachtelijke trashmetal van Megadeth, of dompel je je onder in de doom & gloom van Paradise Lost (Marquee 19:35-20:25)? Wie Megadeth nog nooit gezien heeft, moet dat zeker overwegen, want het kan altijd je laatste kans zijn. Maar zij komen sinds het verschijnen van hun laatste album in 2016 al voor de derde keer langs, terwijl Paradise Lost sinds zijn vorige passage in 2016 drie prima platen uitbracht. Dat ze dan waarschijnlijk ook minder klassiekers spelen? Mja, zo kan je het ook bekijken.

Graspop 2022 Clash #4

View Results

Laden ... Laden ...

4. Zaterdag: Europe vs. Decapitated

Op het eerste gezicht lijkt dit alleen voor metalfans met een wel héél brede smaak een dilemma: de Zweedse hairmetalband Europe (South Stage 15:35-16:35) en de Poolse deathmetalband Decapitated (Marquee 16:10-17:00) hebben weinig gemeen. Maar wie toch één keer in zijn leven ‘The Final Countdown’ live wil horen zal tot 16:35 aan de South Stage moeten blijven. Om dan halsoverkop naar de Marquee te rennen.

Graspop 2022 Clash #5

View Results

Laden ... Laden ...

5. Zaterdag: Foreigner vs. Ugly Kid Joe

Voor meer radiohits kan je zaterdag bij Foreigner terecht (South Stage 17:45-18:45) (dat zijn die van ‘Cold As Ice’) of, verdorie toch, bij Ugly Kid Joe (Metal Dome 18:10-19:00) (dat zijn die van ‘Cat’s in the Cradle’). Je leeftijd kan helpen bij het kiezen – Foreigner beleefde zijn doorbraak eind jaren 70, Ugly Kid Joe in de prille 90s – het drastische verschil in attitude blijkt uit bovenstaande foto’s misschien ook.

Graspop 2022 Clash #6

View Results

Laden ... Laden ...

6. Zaterdag: Judas Priest vs. Opeth

Kiezen tussen de oermetalband Judas Priest (South Stage 22:20-23:50) en de weergaloze progrock van Opeth (22:50-23:50) is pijnlijk. Voor Priest zou het wel eens de laatste keer kunnen zijn, gezien de leeftijd van de bandleden. Maar Opeth heeft – in sterk contrast met Judas Priest – nog nooit een slechte plaat opgenomen, en hun laatste is alweer een klepper. Heb je hen sinds de release van die plaat nog niet live gezien, dan zouden we Opeth aanraden. Zullen wij ondertussen Priest uitzwaaien.

Graspop 2022 Clash #7

View Results

Laden ... Laden ...

7. Zondag: Tiamat vs. Alice Cooper

Zweedse deathmetal of Amerikaanse shockrock? Heel schokkend is de horrorshow van Alice Cooper (South Stage 17:55-19:05) al enkele decennia niet meer te noemen, dus wie echt de daver op het lijf wil voelen, waagt zich vermoedelijk het best in de Marquee terwijl Tiamat (17:40-18:30) daar tekeer gaat. Maar als je Cooper nog nooit eerder in de weer zag met al zijn groteske attributen, of als je geen genoeg kan krijgen van zijn exploten, dan vind je het aan de South Stage vast een pak gezelliger.

Graspop 2022 Clash #8

View Results

Laden ... Laden ...

8. Zondag: The Offspring vs. Sepultura

Twee bands die in de jaren 90 De Afrekening van Studio Brussel van peper en zout voorzagen, strijden zondag om je aandacht. Oké, zou je kunnen zeggen, Graspop is een metalfestival, maar bij de onsterfelijke punkband The Offspring (North Stage 19:15-20:15) zijn grondleggers Dexter en Noodles gewoon weer van de partij dit jaar, terwijl Sepultura (Marquee 19:10-20:00) het al jaren zonder de broers Cavalera moet stellen. Dat is waar, zou je kunnen tegenwerpen, maar The Offspring maakt nu al 20 jaar hele beroerde platen, en die van Sepultura zijn nog steeds de moeite. Of niet?

Graspop 2022 Clash #9

View Results

Laden ... Laden ...

9. Zondag: Deftones vs. Dimmu Borgir

Deze allerlaatste clash van 2022 vinden wij persoonlijk ook bijzonder pijnlijk. Een concert van de Noorse deathmetalband Dimmu Borgir (Marquee 22:10-23:10) is altijd een belevenis, maar die oude rakkers van Deftones (North Stage 21:50-23:20) hebben in 2020 onverwacht ook een kanjer van een nieuwe plaat uitgebracht die we heel graag eindelijk eens over de weide willen horen denderen. Wij zijn er nog niet uit, maar als je allergisch bent aan nu metal of corpse paint is de keuze snel gemaakt.

Graspop 2022 Clash #10

View Results

Laden ... Laden ...

Meer hulp nodig? Check dan ook de 80 albums van artiesten op de line-up van Graspop 2022 die je zeker nog moet horen!

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2022

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-19 juni 2022
Line-up
Sabaton
Within Temptation
Korn
Tickets Niet meer beschikbaar.