Lowlands en Down The Rabbit Hole delen muntprijs

Na Pinkpop is nu ook de muntprijs van Lowlands en Down The Rabbit Hole bekend. Op beide festivals betaal je komende zomer €3,30 voor een muntje.

Dat de muntprijs flink is gestegen komt niet als een verrassing. Alles wordt duurder en helaas kan de festivalwereld daar niet onderuit komen. Zo zagen we eerder deze week dat Pinkpop een prijsstijging van €0,40 doormaakte ten opzichte van de laatste editie in 2019. Nu zien we dat dit betaalmiddel op Lowlands en Down The Rabbit Hole eveneens €0,40 duurder wordt. Waar je in 2019 nog €2,90 per token betaalde, leg je daar nu €3,30 voor neer.

Flinke stijging goed verklaarbaar

Er zijn genoeg factoren die meespelen in het duurder worden van de festivalmunt. Zo is er tijdens corona veel verlies gemaakt. Ook kost het inhuren van personeel steeds meer. Tel daar de prijsstijging van producten bij op en het is niet heel gek dat we ineens €0,40 meer betalen.

Al betalen we natuurlijk niet ‘ineens’ meer geld voor festivalmunten. We vergelijken de prijs met die van 3 jaar geleden. Zo zou en Lowlands-token in 2020 al €3,- gaan kosten. Als Corona er nooit zou zijn geweest, was de muntprijs in 2021 dan misschien €3,10 geweest. En kostte deze in het huidige jaar van het coronavrije universum wellicht €3,20. Zo lijkt het verschil toch weer iets minder groot.

Munten voor Lowlands en Down The Rabbit Hole zijn niet online verkrijgbaar. Deze zal je op het terrein moeten kopen. Je kan hier met zowel pin als contant betalen.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.