Dauwpop
Tickets
26-27 mei 2022
Nederland
Hellendoorn, Nederland

Parel op de Poster van Dauwpop 2022: maak kennis met Confidence Man

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de Poster’ laten we je kennismaken met een wellicht niet eerste keus in je planning. Aan de hand van drie video’s, nemen we je mee in de carrière van de kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Confidence Man op Dauwpop 2022!

Confidence Man ziet het levenslicht in 2016, wanneer verschillende leden van de indiebandjes The Belligerents, Moses Gunn Collective en Jungle Giants elkaar vinden in Brisbane, Australië. De groep wordt met name gedragen door het extravagante duo Janet Planet en Sugar Bones, tevens broer en zus. Zij worden ondersteund door Reggie Goodchild (synths) en Clarence McGuffie (drums). Deze laatste twee dragen al sinds het prille begin absurde gezichtsbedekkende imkerpakken waarmee ze hun ware identiteit verhullen. Het is precies dat gevoel voor gekkigheid waarmee Confidence Man ook op het podium een onuitwisbare indruk achterlaat.

  • Wie: Confidence Man
  • Wanneer: donderdag vrijdag 26 mei, 18:45
  • Waar: Dauwpop 2022, King King
  • Wat: extravagante electropop

1. Het debuutalbum biedt vertrouwen

In 2016 slaat de debuutsingle ‘Boyfriend (Repeat)’ in als een bom. Het wordt een zomeranthem in Autralië en het duurt niet lang voordat ook de rest van de wereld er ook lucht van krijgt. Het daaropvolgende album Confident Music for Confident People wordt voornamelijk geprezen om haar satirische en pretentieloze blik op de popmuziek. Gewoon zeggen waar het op staat en dansen op een zorgeloze, opzwepende beat. That’s it. Muzieksite NME noemt het zelfs ‘MDMAmazing’!

2. Popact van het jaar 2018

Confidence Man maakt in 2018 een eerste grote ronde langs de Europese festivals. De X-Ray op Lowlands knalt bijna uit zijn voegen en dat komt niet alleen door het uiterst dansbare elektropopgeweld dat uit de speakers schalt. De show die het Australische kwartet neerzet, is haast op het kunstzinnige af. Janet Planet en Sugar Bones wisselen tijdens het optreden meerdere keren van outfit en zetten een choreografie neer waar Dan Karaty in Holland’s Got Talent zijn gouden buzzer zonder twijfel voor door de jurytafel zou slaan. Het mag dan ook geen verrassing heten dat Confidence Man in 2018 in thuisland Australië werd bekroond met een NLMA-award voor Best Live Pop Act of the Year.

3. Confidence Man slaat op Tilt

Tijdens de coronajaren lanceert Confidence Man enkele losse singles en remixes, waaronder het niets verhullende ‘First Class Bitch’. Grote hits blijven uit, maar daar lijkt vooral het gebrek aan live optredens debet aan. Op 1 april van dit jaar verschijnt het tweede studioalbum Tilt, een vette knipoog naar de dancepop van de jaren negentig en vroege zeroes. Singles als ‘Holiday‘ en ‘Feels Like A Different Thing‘ ademen levensvreugde en maken stilstaan onmogelijk. Met dit nieuwe materiaal op zak is Confidence Man dan ook helemaal klaar om van Dauwpop 2022 een stomend heet dansfeest te maken.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2022

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 26-27 mei 2022
Line-up
Di-rect
De Staat
Editors
Di-rect, De Staat, Editors +71 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.