Best Kept Secret 2022 wint Festival Award voor ‘Beste Eten & Drinken’

bks 2022 food
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Festileaks heeft de winnaars van de Festileaks Festival Awards 2022 bekendgemaakt, de publieksprijzen voor festivals. Duizenden festivalgangers hebben afgelopen seizoen rapportcijfers uitgedeeld in zeven vaste categorieën. Best Kept Secret gaat er vandoor met de Festival Award 2022 voor ‘Beste Eten & Drinken’.

Bekijk hier alle winnaars van de Festileaks Festival Awards 2022.

Eten en drinken is een belangrijk onderdeel van de festivalbeleving. Wat nu als je er net lekker in zit en je alleen maar een klef patatje en een slap broodje döner kunt kopen? Nee, de winnaars van deze categorie hebben heerlijke maaltijden en luxe snacks die voor een glimlach op je gezicht zorgen. De concurrentie wordt steeds groter, maar de stemmen zijn geteld. Dit is de top 5 in de categorie food & drinks.

food BKS 2022
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

1. Best Kept Secret (8,1)

Op Best Kept Secret 2022 kon je dit jaar alles eten waar je trek in had. Van rendang en crispy burgers in alle stijlen tot een echt sterrenmenu: alles was aanwezig. Bovendien was het met de introductie van The Lodge nu nog makkelijker om echt goed eten te vinden waar je nog maanden aan zal denken. Onder andere Lekker Fred en Bak Restaurant stalen hier de show. Freddy Trathlener (Vieze Fur) lanceerde op Best Kept Secret zelfs zijn eigen foodlijn met kruidige paddestoelen.

Net als in 2019 heeft Best Kept Secret de beste line-up voor eten en drinken. En terecht, want bij iedere foodtruck kun je ook vegan of vegetarisch eten kopen. Een vegan kapsalon, een vegan curry? Alles is mogelijk op BKS! Zin in Mexicaanse taco’s, Koreaanse kip of bao buns? Je staat niet lang in de rij voor een heerlijke maaltijd. Daarnaast is ook qua drinken alles tot in de puntjes geregeld. Genoeg speciaalbier, cocktails en een heus een koffieterras. Alleen al voor de oneindigheid aan keukens zou je eens naar Hilvarenbeek moeten gaan!

Fuze Tea Meet-up
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

2. Down the Rabbit Hole (7,9)

Een zonovergoten Down The Rabbit Hole 2022 brengt niet alleen een toffe line-up en sfeer, maar ook ruime keuze uit eten en drinken. Je hoeft nooit heel lang te wachten bij de barren en je kunt je geluk op met Fuze Tea cocktails, spannende smoothies of het Brand speciaalbierenterras. Wat wel jammer is dat de Gin rozentuin verdwenen is. Maar genoeg variatie om te blijven hydrateren!

Net als Best Kept Secret scoort Down the Rabbit Hole hoge ogen op de foodtruckmenu’s. Kies eens voor een spicy ramen, pokébowls, roze of zwarte burgers of een goed vullende maaltijdbowl met verse groenten. Alles is hier net even iets luxer dan normaal: de friet net even krokanter, of een perfect broodje kroket van De Bourgondiër. Nieuw dit jaar was onder andere de vegan snackbar: de beste Hollandse snacks nu ook in een vegan jasje. Soms is het wel lastig om een keuze te maken, want alles is zó lekker.

Photo credits: Samuel van der Lee / Festileaks

3. Mysteryland (7,8)

Op Mysteryland 2022 kijk je vaak je ogen uit voor de pracht en praal die je qua stages en aankleding tegenkomt. Maar ook het eten en drinken krijgt een ruime voldoende als het om kwaliteit en smaak gaat. Het festival was al één van de eersten die friet met saus in een apart bakje verkocht (heel belangrijk). Maar ook de rest van de cuisine is dik in orde. Eigenlijk is er niets te bedenken dat je hier niet kan eten. Waar je ook trek in hebt, maak een rondje en kies!

Zelf je bier tappen op een festival? Op Mysteryland kan dat gewoon. Heineken heeft namelijk zelfsturende tapbarren geplaatst. Even pinnen en je kunt je festivalbeker onder de tap zetten! Heb je liever een gezellige barman of barvrouw? Dat kan ook nog gewoon bij de vele barren. Zin in iets anders? Probeer dan iets speciaals in de Healing Garden.

Photo credits: Samuel van der Lee / Festileaks

4. Jera on Air (7,7)

De Nederlandse festivals zijn dit jaar beter vertegenwoordigd dan ooit in de categorie eten en drinken. Waar het misschien eerst een ondergeschoven kindje was tegenover de line-up, is het nu een van de belangrijkere eyecatchers. Zo ook op Jera On Air 2022. Overal heb je gezellige picknicktafels om je maaltijden of snacks te verorberen. Je kunt natuurlijk altijd voor een snelle pizza gaan, maar ook bijvoorbeeld saté valt goed in de smaak bij het publiek.

Door net even dat stapje extra te doen bij het selecteren van foodtrucks tover je bij het publiek een lach op het gezicht. Je kunt hier misschien niet voor alle soorten gerechten kiezen die je maar kunt bedenken, maar alles wat je koopt is wel van hoge kwaliteit. Daarnaast hebben veel foodtrucks ook vega en vegan opties, waardoor iedereen in het publiek een lekkere maaltijd kan scoren. De barren zijn ook goed verdeeld op Jera, waardoor je nooit lang hoeft te wachten. Bovendien is de muntprijs een stuk lager dan bij andere festivals. Lekker gewerkt organisatie!

Dauwpop sfeer
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

5. Dauwpop (7,5)

Op één van de gezelligste festivals in het Oosten is het eten en drinken ook flink verbeterd. Je kunt natuurlijk voor een makkelijke snack gaan zoals een frietje met of een pannenkoek. Maar op Dauwpop 2022 zijn deze in kwaliteit echt een verademing. Daarnaast zijn er lekkere maaltijden met piekfijne taco’s of curry. Ook belangrijk: er zijn bij veel stands vegetarische opties te vinden. Zo is er voor iedereen genoeg plek om nieuwe energie op te doen.

Na een wandeling door het bos kom je in een oase van rust terecht: de speciaalbierbar. Een momentje om even bij te kletsen in grote fauteuils met heerlijk lokaal bier. De grote wijnbar staat centaal op het Hellendoornse festivalterrein en is echt een blikvanger. Weet je het echt even niet? Kies dan voor een frisse cocktail of ambachtelijke koffie.

Over de Festileaks Festival Awards

Door middel van rapportcijfers vroegen wij de festivalgangers op 200 festivals verspreid over heel Europa naar hun beoordeling in de zes belangrijkste categorieën van de festivalbeleving: line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken, en duurzaamheid. Festileaks biedt daarmee tegenwicht aan de industrieprijzen die door vakjury’s worden toegekend. In 2022 werden opnieuw de grootste festivals van Europa beoordeeld, zowel dicht bij huis (Pinkpop, Lowlands) als internationaal prestigieuze festivals als Tomorrowland, Mad Cool, Rock Werchter en Sziget.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.