5 x wat we verwachten van Mura Masa op Best Kept Secret 2022

Nog maar even voordat Best Kept Secret 2022 eindelijk weer losbarst! Drie jaar hebben we gewacht en dat kan maar één ding betekenen: het wordt een groter feest dan ooit tevoren. En waarmee vier je beter feest dan de ultiem dansbare hits van Mura Masa? Juist, niets! Zondagavond check je Alex Crosson (Mura Masa dus) op de TWO, maar wat kun je eigenlijk verwachten?

Mura Masa Setlist CORE Festival 2022 2022

1. Het debuut van (niet-meer-zo) nieuwe hits

Het is inmiddels alweer een tijd geleden, maar sinds de laatste keer dat Mura Masa op de Nederlandse festivals stond heeft hij zowel de plaat R.Y.C. als een aantal singles gedropt. En aangezien de wereld in de tussentijd natuurlijk even stil heeft gelegen, debuteert Crosson dit jaar pas live met veel nummers. Zo speelde hij op het nieuwe CORE festival bij onze zuiderburen vorige week nog de tracks ‘demon time’, ‘2gether’, ‘e-motions’ en ‘bbycakes’ voor het eerst.

2. Te gekke covers

Naast dat Alex de afgelopen jaren ontzettend veel eigen muziek uitgebracht heeft, heeft hij verder ook zeker niet stilgezeten. Inmiddels heeft hij een groot scala aan mixes van andere nummers gereleased, en die speelt ‘ie dan ook maar al te graag live. Zo is de Mura Masa edit van Foals’ ‘Night Swimmers’ vaste prik tijdens zijn shows, wat natuurlijk een gegarandeerde knaller wordt.

via GIPHY

3. Het Mura Masa effect live

Sinds de release van ‘What If I Go?’ in 2016, is het zogenaamde Mura Masa effect, ofwel het 3D Wiggle Effect, razend populair geworden onder fotografen en video creators. Het effect uit de videoclip, waarbij foto’s lijken te bewegen terwijl het subject stilstaat, is niet meer weg te denken uit gifs en videos. En wat is er nou vetter dan hét Mura Masa effect live zien tijdens een Mura Masa optreden? Tijdens liveshows brengt Crosson deze – en een boel andere te gekke visuals en lasers – natuurlijk mee!

4. Gastoptredens

Mura Masa heeft samenwerkingen met talloze grote artiesten zoals A$AP Rocky, Lil Uzi Vert, Clairo en Charli XCX op naam staan, wat natuurlijk kansen biedt voor sensationele surprise performances. En ondanks dat het een tijd geleden is dat Crosson samen met anderen op het podium stond, kan een mens altijd hopen. Want nu onder andere Slowthai, Charli XCX en Gorillaz dit weekend al op Primavera Sound staan in Barcelona, is een oversteekje naar Hilvarenbeek zo gemaakt, toch?

5. Live Like We’re Dancing

Om het in Crosson’s eigen woorden te zeggen: live like we’re dancing! We kunnen het natuurlijk eindeloos hebben over wat voor knallers er tijdens Mura Masa’s show voorbij gaan komen, maar eigenlijk komt het vooral op één ding neer: ontzettend hard feesten. Na drie jaar van opgekropte knaldrang kan de laatste avond van Best Kept Secret niets anders betekenen dan dansen, dansen en nog eens dansen op hits als ‘Love$ick’ en ‘Firefly’.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.