Invoering statiegeldsysteem op Down The Rabbit Hole uitgesteld naar 2023

Bekers-Nirwana-2019
Vrijwilligers-Nirwana-2019

Heel veel festivals werken tegenwoordig met statiegeldbekers, maar dit jaar slaat Down The Rabbit Hole deze duurzame trend nog even over. Dat maakt de organisatie van het meerdaagse festival vandaag bekend in een mailing.

Down The Rabbit Hole is voornemens een statiegeldsysteem in te voeren, zoals tegenwoordig steeds meer festivals hebben. Bij zo’n systeem moet je bij het halen van een drankje extra voor een beker betalen, tenzij je je oude beker inlevert. Vaak krijg je je eerste beker van het festival ‘cadeau’ in de vorm van een token bij binnenkomst.

Het festival wilde een dergelijk systeem eigenlijk dit jaar invoeren, maar vanwege “allerlei redenen” wordt dat uitgesteld tot volgend jaar. Het afvalverwerkingsbeleid van DTRH22 zit in een overgangsfase, omdat nog veel onduidelijk is over de nieuwe wetgeving rondom disposables (bekers, bordjes, bakjes, bestek, servetten). “We moeten onze werkwijze en materiaalgebruik hierop aanpassen, maar in de aanloop naar DTRH22 is nog veel onduidelijk over wat de landelijke manier van werken gaat worden.”

De organisatie roept op om dit jaar vooral te doen alsóf dat statiegeldsysteem er al is: “Lever je gebruikte beker weer in bij de bar of gooi hem in een afvalbak voordat je een nieuw drankje haalt. Een statiegeldsysteem zonder statiegeld dus. Dan kunnen wij het afval netjes afvoeren en blijft het veld mooi groen. De basis is onveranderd: hou de Heuvels groen!”

Duurzaamheid

De organisatie zegt dat er achter de schermen wél veel verandert. Down The Rabbit Hole heeft zich immers net als vele andere Europese festivals aangesloten bij de Green Deal Circular Festivals, waarbij vele festivals samenwerken om in 2025 geheel circulair te kunnen zijn. De organisatie meldt dat er veel meer gedaan wordt op vlak van beperking van de CO2-uitstoot, duurzame energie en beperkingen van watergebruik.

Mis niks van DTRH22

Festileaks doet uitgebreid verslag van Down The Rabbit Hole 2022. De hele week warmen we je op voor het festival in Beuningen met voorbeschouwingen. Tijdens het weekend lees je reviews van de grootste acts, delen we de hoogtepunten per dag en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Achteraf kun je weer stemmen op het Festivalrapport, maken we de Top 25 volgens het publiek bekend en luister je een speciale episode van De Festivalpodcast.

Pssst: kom je ook nog gezellig langs? Er staan er veel tickets op Ticketswap!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.