Jera on Air
Tickets
23-25 juni 2022
Nederland
Ysselsteyn, Nederland

Jera On Air 2022 tijdelijk stilgelegd door extreme regenval

Jera On Air Noodweer
Photo: Daan Hommeles

De donderdag van Jera On Air 2022 is kort onderbroken geweest vanwege noodweer. Rond 20:40 trok een groot buiencomplex over Ysselsteyn waardoor er in een korte tijd een zeer grote hoeveelheid regen is gevallen.

De organisatie heeft een korte noodverordening afgekondigd, waardoor iedereen zo snel mogelijk een veilig onderkomen moest zoeken. De organisatie riep bezoekers onder andere via hun Instagram Story op om zich naar de ‘grote tent of 2e main’ te begeven.

Hoewel alle tenten op het festivalterrein stevig zijn verankerd en bestand zijn tegen zware weersomstandigheden, werden de kleinere tenten tijdelijk uit voorzorg afgesloten.

Noodweer Jera On Air 2022

Inmiddels zijn de optredens weer hervat. Er zijn voor zover bekend geen gevaarlijke situaties ontstaan en er zijn geen shows afgelast door het noodweer.

Vannacht en vrijdagochtend wordt er op nieuw veel regen in Ysselsteyn verwacht. Dit lijken echter minder zware buien te zijn dan de hoosbui die het festival vanavond platlegde.

Schuilen in de tent of dansen in de regen

Waar vele festivalgangers gauw een veilig onderkomen hebben gezocht, lijkt het alsof sommige festivalgangers liever een gratis douche nemen. Wie zich toch in de openlucht waagde, was binnen luttele seconden doorweekt tot op de onderbroek, zoals ook te zien is in bovenstaand filmpje.

Jera on Air Logo

Jera on Air 2022

Locatie
Nederland
Ysselsteyn, Nederland
Datum 23-25 juni 2022
Line-up
Rise Against
The Offspring
The Hives
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy