Hellfest
Uitverkocht
17-26 juni 2022
Frankrijk
Clisson, Frankrijk

Vega! Vega! op Hellfest 2022

Hellfest 2022 food court
Photo credits: Ian Geerts / Festileaks

Velen denken dat metal en vlees eten bijna synoniem zijn; dikke burgers, huge ass ribs of een vette kebab. Maar deze veronderstelling kan niet verder van de waarheid zijn. De laatste decennia spreken steeds meer artiesten, als Arch Enemy en Behemoth, zich uit over hun dieet en de verschillende redenen achter hun beslissingen. En wat deze redenen ook zijn, we kunnen het er over eens zijn dat voor een gezond leven het belangrijk is om meer groenten en minder vlees in ons dieet te hebben.

Volgens Hellfest ook! Daarom zal in 2022 elke eetstand minstens één vegetarische maaltijd aan moeten bieden. Dus gingen we voor één dag volledig vegetarisch om te ontdekken wat het festival te bieden heeft op het gebied van vegetarisch en veganistisch eten én of iedere stand zich hieraan houdt. Er zijn meer dan 40 eetstandjes beschikbaar voor bezoekers en deze brengen gerechten van over de hele wereld naar Clisson. Van grote vullende gerechten tot snacks en ijs, er zijn zoveel gerechten om te proberen dat je ze niet allemaal op zou kunnen krijgen tijdens de twee weekenden! Hieronder een smakelijke collectie van onze favoriete vegagerechten.

Indiaase kikkererwten curry met naan

Hellfest 2022 Indian food
Photo by: Ian Geerts / Festileaks

De Indiase curry was zeker het meest vullende gerecht dat we hebben geprobeerd. Het is rijk aan groenten en de kikkererwten met rijst combo vult je energie weer helemaal aan. Indiaas eten is een van de populairste keukens ter wereld, dus het is altijd een betrouwbare keuze voor smaak. En gelukkig levert deze eetkraam op Hellfest! Dit gerecht is een goede optie als je je favoriete bands wil zien zonder honger te lijden. Voor de dapperen en de fans van pittig eten bieden ze ook zelfgemaakte hot sauce aan, wat een geweldige aanvulling is op de toch al briljante maaltijd.

Veg Tofu Ramen

Hellfest 2022 ramen food
Photo by: Ian Geerts / Festileaks

Voor de liefhebbers van de Japanse keuken is de veg tofu ramen een must-try. Zelfs bij warm weer is het heerlijk om een soepje te eten, omdat het vocht je ook een beetje hydrateert. De noedels smaken uitstekend en de gebakken tofu heeft ook een unieke, citroenachtige nasmaak. Het is ook de uitgelezen kans om je stokjesvaardigheden te verbeteren, maar als je minder zelfverzekerd bent, kun je altijd nog voor de vork gaan.

Veg pad thai

Hellfest 2022 pad thai food
Photo by: Ian Geerts / Festileaks

Een ander gerecht dat de noodleliefhebber moet proberen is de pad thai. De gebakken eiernoedels zijn een uitstekende vegetarische maaltijd met, net als de Indiaase curry, veel groenten. Je kunt niet fout gaan met deze keuze. Je kunt namelijk altijd rekenen op noedels, want die zijn gewoon super lekker. Evenals snel te krijgen, als je eenmaal door de rij bent en hebt besteld. Het is vooral aan te raden om in de avonduren de pad thai te halen. Een laatste boost om door te gaan en de laatste bandjes van de dag te zien.

Vegan hot dog

Hellfest 2022 vegan hot dog food
Photo by: Ian Geerts / Festileaks

Als je een budget hebt, maar toch iets wil dat je zeker de hele dag op de been houdt, dan zijn de snacks je redder in nood. De veganistische hotdog was zo’n aangename verrassing, dat we 0 spijt hebben van onze keuze. Ook al is het een snack, het vult enorm en is wederom zeer rijk aan groenten. De courgette is absoluut het hoogtepunt in deze maaltijd en de hot dog smaakt naar kerrie, wat een geweldige fusion ervaring oplevert.

Hellfest 2022 food stall
Photo by: Ian Geerts / Festileaks

Over het algemeen voldoen de eetgelegenheden aan de verwachtingen en zelfs als je volledig vegetarisch of veganistisch bent, zul je nooit honger lijden op Hellfest 2022. Beter nog, Hellfest 2022 biedt een fantastiche culinaire ervaring voor de vleeseter die uit zijn comfort zone wil stappen, evenals de overtuigde veganist. Toch maken een aantal vleesgebaseerde foodstands zich er wat makkelijk vanaf door friet als vega optie te zien.

Maar toch, met zo’n grote verscheidenheid aan eten, zul je je niet vervelen met het eten van dezelfde maaltijd tijdens beide weekenden. Bovendien, als je meer geld wilt uitgeven aan merch en drankjes, verwijzen wij je naar de vega opties en snacks. Voor ons won de de Indiase curry met vlag en wimpel, dicht gevolgd door de vega hotdog. In beide gevallen krijg je waar voor je geld, wat zeker belangrijk is om in gedachten te houden als je in 2022 beide weekenden op Hellfest bent.

Wat vond jij van Hellfest 2022?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Hellfest 2022! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Locatie
Eten & Drinken
Duurzaamheid

Hellfest Logo

Hellfest 2022

Locatie
Frankrijk
Clisson, Frankrijk
Datum 17-26 juni 2022
Line-up
Metallica
Sabaton
Guns N' Roses
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

András Melles

I am a concert and festival enthusiast from Hungary, living in the United Kingdom studying History and International Relations. I've been to various festivals in Europe, and my optimal number of festivals I need to visit a year is 3, but we all know that the more the merrier! My favourite genres are rock and metal, but I am open to all different kinds of music. Favourite bands? Name the sub-genre and I tell you my choice! ;)

Meer van András