Je kind mee naar de Zwarte Cross? Waarom dat een uitstekend idee is!

Kinderen op Zwarte Cross 2022
Photo credit: Festileaks

De Zwarte Cross is een paradijs voor kinderen. Het festival verwelkomt sowieso bezoekers van alle leeftijden, maar zorgt er met een reeks initiatieven voor dat specifiek de festivalgangers van de toekomst zich geen moment vervelen of niet op hun gemak voelen.

Het grootste wapenfeit komt in de vorm van het Blagenparadijs. Dat is een deel van het terrein dat is gereserveerd voor kinderen. Volwassenen zijn er in principe niet welkom, tenzij ze een kind begeleiden. Alcohol is ook uit den boze in dit deel. Het Blagenparadijs is eigenlijk een festival in een festival, helemaal ingericht voor blagen (da’s Achterhoeks voor kids). We leiden je rond!

Kinderen op Zwarte Cross 2022
Photo credit: Festileaks

Springkussens en zweefmolens

Het Blagenparadijs zit niet bepaald weggestopt in een hoekje: het is letterlijk in het midden van het uitgestrekte festivalterrein van de Zwarte Cross. In dit ruim opgezette deel kunnen kinderen hun lol niet op. Er zijn springkussens, klimrekken en een zweefmolen. Er is een baan om te mountainbiken, meerdere grote doeken om los op te gaan met kwasten en stiften en de droom van ieder kind: er staat een auto om op te klimmen en met stoepkrijt een kunstwerk van te maken!

Kinderen op Zwarte Cross 2022
Photo credit: Festileaks

Wetenschap en literatuur

Voor kids die liever wat serieuzer bezig zijn, is er veel ruimte voor wetenschap en proefjes. Hier kom je erachter waarom mensen eigenlijk accenten hebben en of mensen uit de stad nou echt zo anders zijn. Is je kiddo meer fan van literatuur? Geregeld: verschillende bekende namen schuiven aan voor een voorleessessie. Onder andere Gijs Jolink (van Jovink en de Voederbietels) leest hier vol passie voor een grote groep aandachtige blagen.

Kinderen op Zwarte Cross 2022
Photo credit: Festileaks

Mini Mainstage

Maar natuurlijk is er ook muziek! Het Blagenparadijs heeft een eigen line-up, geprogrammeerd op de ‘Mini Mainstage’. Blagen kunnen onder andere luisteren naar de festivalfanfare van Warboel, en tijdens workshops zelfs leren om mee te spelen (of dansen) met de band. Tussen de optredens door draait een dj tracks die sing-a-longs veroorzaken bij zowel jong als oud.

Kinderen op Zwarte Cross 2022
Photo credit: Festileaks

Ranja-koe

Alsof het allemaal nog niet genoeg is, heeft het Blagenparadijs ook nog zijn eigen catering – helemaal afgestemd op de wensen van de kleine helden. Hier geen ingewikkelde pokébowls en wraps, maar wel blagensnacks met bijvoorbeeld een kinderfrietje. En de bijbehorende drank kan zelf gemolken worden uit de aanwezige ranja-koe.

Kinderen op Zwarte Cross 2022
Photo credit: Festileaks

Calimero-klasse

Maar ook buiten het Blagenparadijs is Zwarte Cross een kindvriendelijk festival. Zo is er bij de motorcross een speciale klasse ingericht voor 5- tot 9-jarigen: de Calimero-klasse. Eén keer per dag mogen deze kleine vrienden in hun mini-pakken op hun mini-motoren de crossbaan onveilig maken. Rammelende eierstokken-alarm.

Is je kleine nog niet helemaal klaar voor deze indrukwekkende stunts? Ook daar is aangedacht. Elders op het terrein vind je namelijk Rikies Rijschool. Daar kunnen kinderen tot 11 jaar hun eerste meters maken. Als je tot je 6e niet gerookt hebt, schijnt het helemaal gratis te zijn.

Kinderen op Zwarte Cross 2022
Photo credit: Festileaks

Natuurlijk is ook een deel van de reguliere programmering van de Zwarte Cross uiterst geschikt voor kinderen. Denk dan aan de motorcross, of een leuke circusact op de theaterweide. Geloof ons, er is geen betere plek om festivalgangers van de toekomst op te leiden dan in Lichtenvoorde. Dat ze maar een lange en succesvolle carrière tegemoet mogen gaan!

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2022

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 14-17 juli 2022
Line-up
Kensington
Krezip
Dropkick Murphys
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.