Tante Rikie in tranen na haar laatste Zwarte Cross

Screenshot Omroep Gelderland

Zeg je Zwarte Cross, dan zeg je Tante Rikie. De iconische festivaldirectrice is al jarenlang het gezicht van het Achterhoekse festival. De editie van 2022 was echter de laatste voor haar: ze gaat met pensioen. Op de allerlaatste festivalochtend werd de tante voor de camera van Omroep Gelderland emotioneel: “Ik vind het heel moeilijk”, zegt ze in tranen.

Het vertrek voelt dubbel voor Tante Rikie. Aan de ene kant wil ze door, aan de andere kant wordt zo’n heel weekend te zwaar voor haar. “Ik ben blij dat ik op het hoogste punt gestopt ben”, zegt ze.

Ondanks haar vertrek zal de directrice altijd het boegbeeld van de Zwarte Cross blijven. “Dat blijft ook”, zegt ze, inmiddels iets opgewekter. “Ik kom ook wel terug, hoor.”

In 2020 kondigde de directrice al aan dat het haar laatste editie zou worden. Door de coronapandemie is dat verschoven naar 2022. Een nieuwe directrice komt er niet: Tante Rikie is onvervangbaar.

Gelukkig heeft Zwarte Cross goed afscheid kunnen nemen van de geliefde tante. Op donderdag vond het Grote Uitzwaaigala plaats, waar ze ook nog haar hit ‘Hoofd, Schouders Knie en Teen’ ten gehore bracht. Het Defilé op zondag was een groot eerbetoon aan Tante Rikie, waar ze massaal werd uitgezwaaid door de Zwarte Cross-bezoekers. Ook waren er dit weekend speciale neusbrillen te koop en kon je een kaartje, tekening of gedicht naar haar sturen.

Bekijk de beelden

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2022

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 14-17 juli 2022
Line-up
Kensington
Krezip
Dropkick Murphys
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.