Weerbericht Lowlands 2022: Aangename temperaturen met wisselvallig weer

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Extreme hitte zoals we dat de afgelopen week zagen blijft Lowlands bespaard. In plaats daarvan krijgt het festival te maken met aangename temperaturen, aangevuld met wisselvallig weer. Vooral aan het begin en aan het einde van het festival is er kans op enkele buien. Dit wordt het weer op Lowlands 2022.

Donderdag 18 augustus

⛅️ Verwachting: wolkenvelden en af en toe zon, kleine kans op een bui
🌑 Temperatuur: 25 graden
🚘 Aankomsttijd: maakt niet uit
πŸ‘• Kledingadvies: T-shirt en korte broek
β›Ί Nacht: 14 graden
πŸ† Weercijfer: 7
🀧 Hooikoorts: kans op klachten door pollen van kruiden, mits die niet verdroogd zijn
β˜€οΈ Zonkracht: 4

Donderdag opent de camping van Lowlands haar deuren al. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden en af en toe zon. Bij zonkracht 4 kan een onbeschermde huid tussen 12 en 15 uur binnen 30-60 minuten verbranden. Een lokale bui is niet uitgesloten, maar de kans op droog weer is groot. Het wordt ongeveer 25 graden. De luchtvochtigheid is vrij hoog, waardoor het wat warmer kan aanvoelen.

In de avond blijft het aangenaam warm met temperaturen boven 20 graden. Tijdens de nacht naar vrijdag koelt het af naar 14 graden. Het kan door de hoge luchtvochtigheid klam aanvoelen in de tent en vrijdagochtend is er kans om te ontwaken tussen de mistbanken.

Vrijdag 19 augustus

⛅️ Verwachting: zon, buien en opnieuw zon
🌑 Temperatuur: 25 graden
🚘 Aankomsttijd: maakt niet uit
πŸ‘• Kledingadvies: T-shirt en korte broek, vest voor begin ochtend en poncho voor tijdens een bui
β›Ί Nacht: 14 graden
πŸ† Weercijfer: 7
🀧 Hooikoorts: kans op klachten door pollen van kruiden, mits die niet verdroogd zijn
β˜€οΈ Zonkracht: 4

Vrijdag start droog en vrij zonnig, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. In de middag passeert een zone met buien. Ook het festivalterrein in Biddinghuizen maakt daarbij grote kans op een paar buien. Onweer wordt daarbij niet verwacht. Later in de middag en in de avond breekt de zon door. Het wordt een graad of 25.

De kans op verbranden is klein, omdat het als de zon het hoogst aan de hemel staat het overwegend bewolkt is. Eind van de middag en in de avond is de zonkracht laag en zul je niet meer gemakkelijk verbranden. Vrijdagavond is het opnieuw nog lang aangenaam met temperaturen van ruim 20 graden. In de nacht koelt het af naar 14 graden.

Zaterdag 20 augustus

⛅️ Verwachting: veel zon en wat stapelwolken
🌑 Temperatuur: 24 graden
🚘 Aankomsttijd: maakt niet uit  
πŸ‘• Kledingadvies: T-shirt en korte broek, vest voor begin van de ochtend
β›Ί Nacht: 14 graden
πŸ† Weercijfer: 8
🀧 Hooikoorts: kans op klachten door pollen van kruiden, mits die niet verdroogd zijn
β˜€οΈ Zonkracht: 5

Zaterdag lijkt de beste festivaldag te worden. Er is veel ruimte voor de zon en stapelwolken geven soms wat schaduw. Het wordt in Biddinghuizen ongeveer 24 graden en er waait een matige westenwind. Uitstekend festivalweer dus. Bij zonkracht 5 kan een onbeschermde huid aan het begin van de middag binnen 20-40 minuten verbranden.

Zondag 21 augustus

⛅️ Verwachting:Β toenemende bewolking
🌑 Temperatuur:  23 graden
🚘 Aankomsttijd: maakt niet uit  
πŸ‘• Kledingadvies: T-shirt en korte broek, vest voor de vroege ochtend, poncho voor tijdens een bui
β›Ί Nacht:Β 15 graden
πŸ† Weercijfer:Β 8
🀧 Hooikoorts: kans op klachten door pollen van kruiden, mits die niet verdroogd zijn
β˜€οΈ Zonkracht: 5

Zondag moeten de festivalgangers in Biddinghuizen wel weer rekening houden met een enkele bui. De kans op een bui bedraagt 60%, dus het kan ook geheel droog blijven. Verder hebben we in de ochtend een afwisseling van zon en stapelwolken. In de middag komt er ook veel sluierbewolking voor, waardoor de zon steeds vaker schuil zal gaan. De maximumtemperatuur komt uit rond 23 graden.

Wie maandag pas de camping verlaat moet tijdens het inpakken ook rekening houden met een enkele regenbui.

Voor meer informatie over het weer in Biddinghuizen bekijk de weersverwachting van Weeronline.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen