Advertisement

Parels op de poster: Jack Harlow op Lowlands 2022

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van vier video’s nemen we je mee naar de hoogtepunten in de carrière van de (nog) wat kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Jack Harlow op Lowlands 2022.

Jack Harlow werd op 13 maart 1998 geboren in Louisville, een plaatsje in de Amerikaanse staat Kentucky. Op 12-jarige leeftijd begint hij al met rappen. Samen met een vriend neemt hij muziek op via een laptop en verkoopt de cd’s hiervan op zijn middelbare school. Later start hij met het opnemen van muziek met een professionele microfoon. Vanaf dat moment is het alleen maar beter gegaan met de carrière van de rapper. In dit artikel vertellen wij je over de belangrijkste gebeurtenissen in de carrière van Jack Harlow en waarom je zijn optreden op Lowlands 2022 niet mag missen!

Wie: Jack Harlow
Wanneer: Zaterdag 20 augustus, 19:15-20:15
Waar: Bravo, Lowlands
Wat: Hiphop

Mixtapes en eerste successen (2015-2019)

Rond het einde van zijn middelbareschooltijd begint de carrière van Jack Harlow steeds serieuzere vormen aan te nemen. In 2015 komt zijn eerste commerciële album uit, genaamd The Handsome Harlow. In die periode speelt hij al regelmatig shows in uitverkochte kleine zalen in zijn woonplaats Louisville. In juni 2016, ongeveer een maand nadat hij zijn middelbare schooldiploma behaalt, komt de mixtape 18 uit op zijn eigen label Private Garden. Hij werkt daarnaast veel samen met andere rappers en producers uit zijn woonplaats. Zijn succes blijft niet onopgemerkt: hij mag datzelfde jaar in het voorprogramma van Vince Staples staan.

Langzamerhand gaat Jack Harlow steeds vaker buiten Louisville optreden. Hij speelt onder meer op grote festivals als Bonnaroo en SXSW. In 2017 volgt het album Gazebo. Om dit album te promoten, gaat hij op tour langs veertien verschillende steden. Harlow verhuist later naar Atlanta en wordt daar voorgesteld aan producer DJ Drama. Dat zorgt ervoor dat hij mag tekenen op het label van DJ Drama en Don Cannon: Generation Now. Op dat label brengt hij meteen twee mixtapes uit: Loose in 2018 en Confetti in 2019.

Doorbraak met ‘What’s Poppin” (2020)

Ondanks het feit dat Harlow al jaren aan de weg timmert, komt zijn echte grote doorbraak pas in 2020. Ineens is daar het catchy pianodeuntje van ‘What’s Poppin’. Het nummer is geproduceerd door twee grote producers binnen het hiphop-genre: JetsonMade en Pooh Beatz. De populariteit van het liedje gaat door het dak als het veelvuldig gebruikt wordt onder video’s op TikTok.

‘What’s Poppin’ is de eerste single van de EP Sweet Action en verschijnt later ook op Harlow’s debuutalbum That’s What They All Say. Het is het begin van het grote succes. Zo komt er een remix met DaBaby, Tory Lanez en Lil Wayne en wordt Harlow ook nog geselecteerd voor de felbegeerde XXL Freshman Class of 2020. Grote namen als Kendrick Lamar en J. Cole gingen hem al voor.

‘Industry Baby’: werken met wereldsterren (2021-2022)

Lil Nas X is al lange tijd bezig met fans voorbereiden op de komst van zijn volgende single, als op 23 juli 2021 eindelijk ‘Industry Baby’ uitkomt met de feature van niemand minder dan Jack Harlow. Het wordt een groot succes. In mei 2022 verschijnt het tweede studioalbum van Jack Harlow: Come Home the Kids Miss You. Wie de single ‘First Class’ voor het eerst hoort, herkent daarin wellicht meteen een andere grote hit. In dit nummer wordt namelijk ‘Glamorous’ van Fergie uit 2007 gesampled. Mede dankzij deze sample wordt ook deze track erg populair.

Op het album verschijnt ook een nummer met een de naam van een bekende zangeres als titel: ‘Dua Lipa’. Voordat Jack Harlow het uitbrengt, belde hij met Dua Lipa via FaceTime om te checken of zij zich er wel comfortabel bij voelde. In een radiointerview vertelt de rapper hoe ze erop reageerde. “Ze zei dat het niet haar nummer is en dat ze denkt dat het wel oké is. Ze was er totaal niet op voorbereid.”

De allereerste show in Nederland (2022)

Begin juli dit jaar treedt Jack Harlow voor het eerst op in Nederland met een show op WOO HAH! x Rolling Loud. De aanwezige festivalgangers hebben kunnen genieten van een superstrakke show. Harlow rapt alles live en verzorgt qua performance een van de betere shows van het hele weekend. Alle hits komen voorbij: van zijn feature op Lil Nas X’ ‘Industry Baby’, tot zijn eigen hits ‘What’s Poppin’ en ‘First Class’. Lowlands wordt dus pas het tweede optreden op Nederlandse bodem. Voor alle hiphop-liefhebbers: check Jack Harlow op Lowlands 2022!

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.