The Island of Freedom: zo vierden jullie ultieme vrijheid op Sziget 2022

Sziget 2022 sfeer publiek reuzenrad
Photo credits: Sziget Festival

Na drie lange jaren hebben we afgelopen week eindelijk weer kunnen genieten van het Hongaarse Sziget. Zeer toepasselijk is daarom de slogan van het festival; ‘The Island of Freedom‘. Eindelijk kunnen we weer genieten van onze vrijheid op de festivals, maar hoe deden we dat eigenlijk tijdens het 6 dagen durende festijn? Wij vroegen Szitizens naar hoe de ultieme vrijheid op Sziget 2022 voor hen voelt!

Samuel

“Go with the flow”

Samuel bivakkeert al vanaf vorige week maandag met zijn vrienden op Sziget. Als één van de eerste inwoners van het tijdelijke dorp kennen hij en zijn vrienden de plek als geen ander: ”Op Sziget vind ik het vooral belangrijk om hetgeen te ondernemen waar ik op dat moment zin in heb. Voor mij is het motto dan ook echt go with the flow. Wat soms resulteert in gekke dingen zoals met een totaal vreemde – die later een beste vriend wordt – een shot palinka wegtikken.” Voor Samuel is vrijheid het kunnen doen waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Sanne

“Ontsnappen aan het dagelijks leven”

Volgens Sanne is vrijheid op The Island of Freedom vooral echt even ontsnappen aan het dagelijks leven. “Sziget betekent voor mij dat ik helemaal mijn eigen ding kan doen en kan doen en laten wat ik wil, zonder dat ik daarbij rekening moet houden met het leven thuis”. Sziget is voor haar vooral zorgeloos met haar vrienden genieten van een flesje champagne.

Monique en haar vrienden

“Stilstaan bij het moment”

De ultieme vrijheid op Sziget 2022 ligt voor Monique (midden) voornamelijk in het genieten van het leven, omringd door heel veel mooie mensen. En het beste moment daarvoor is voor haar het bekijken van de zonsopgang op het strand. “Het leven is prachtig en zeker als je dat kan delen met de mensen die jou verblijden. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend maar als je stilstaat bij de momenten en reflecteert op wat er gebeurt dan pas kan je ultiem geluk ervaren.”

Heleen en haar vrienden

“Sociale vrijheid”

Voor Heleen (midden boven) komt vrijheid op het eiland vooral terug in hoe sociaal iedereen hier is; “De sfeer hier is heel open en gezellig. Iedereen is in voor een praatje, ookal ben je alleen”. Zo is ze zelf haar vrienden al heel vaak verloren op het eiland, maar heeft ze iedere keer meteen nieuwe mensen leren kennen. “Op Sziget ben je nooit alleen, en zelfs als je alleen bent ben je binnen de kortste keren met nieuwe mensen”.

Onno en zijn vrienden

“Eindelijk weer samen dansen”

De vriendengroep van Onno (links) ervaart The Island of Freedom als de plek waar alles eindelijk weer kan en mag. Wat zij het meest als vrijheid op Sziget ervaren is dan ook dat ze gewoon weer samen – en met nieuwe mensen die ze leren kennen – kunnen feesten zonder ergens over na te denken. “Je kunt mensen eindelijk gewoon weer blij aanspreken, zonder dat ze je aankijken omdat je te dichtbij staat. Gewoon weer lekker dansen en lachen met vreemden. Doordat je dezelfde passie – festivals – hebt, is iedereen die je tegenkomt een potentiële vriend voor het leven”.

Sziget Logo

Sziget 2022

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2022
Line-up
Ben Klock
RÜFÜS DU SOL
Sam Fender
Tickets Niet meer beschikbaar.