Lunchen bij Lekker Fred op BKS 2022

food bks
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

We weten al jaren dat je op Best Kept Secret fantastisch kunt eten. In 2022 introduceert het festival The Lodge. Hier kun je eten op (sterren)niveau bij chefs met muzikale roots. De gerechten worden hier geserveerd tijdens speciale diner shows. Uw reporters schuiven op zaterdagmiddag aan bij Lekker Fred (aka Vjèze Fur).

Wakker worden met een bite

We beginnen de zaterdag van Best Kept Secret 2022 goed: we nemen rond half 1 in de middag al plaats bij The Lodge. We schuiven aan bij Lekker Fred waar de aperitieven al klaarstaan. Goedemorgen! De rij festivalgangers met lekkere trek nemen plaats aan aan vier lange tafels in The Lodge. Het restaurant is tot de nok toe gevuld, er worden zelfs tafeltjes op de gang bijgezet.

Als iedereen dan eindelijk zit, komt Freddy aangelopen. Luid applaus voor de inmiddels levende legende. Natuurlijk kennen de meeste mensen Fred Tratlehner als onderdeel van De Jeugd Van Tegenwoordig, maar is inmiddels ook bekend om zijn eigen kledinglijn (dure merk), kookapparatuur en hilarische social video’s.

Er wordt gevraagd of het niet vreemd is om een soundcheck te doen voor een kookshow, in vergelijking tot een show met De Jeugd. “Nee niet echt, we hebben iemand om voor ons de soundchecks te doen”, waarop het ijs gebroken is bij de vele gasten aan tafel. Dan maakt de special guest haar opkomst: niemand minder dan Fred’s moeder Tiny. “Het koken begon bij Fred al vroeg. Hij heeft een soort zesde zintuig voor wanneer er eten voor hem klaar stond.”

Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

De Nieuwe Keuken x Lekker Fred

Trathlener heeft tijdens de pandemie zijn kookhobby verder kunnen ontwikkelen. Een keukenlijn en vele Instagram (en inmiddels ook TikTok) video’s later, lanceert hij dit weekend zijn eigen vegan gebruiksgemakkelijke vleesvervanger voor: een paddenstoelenmix in samenwerking met De Nieuwe Keuken.

De Lekker Fred’s Pulled Paddo’s zijn binnenkort verkrijgbaar bij Crisp in drie smaken: shoarma, masala en Mexicaanse kruiden. Hij vertelt erbij dat het in deze tijd nog belangrijker wordt om minder vlees te eten. Hij eet wel eens vleesvervangers, maar deze zijn niet heel voedzaam. Daarom tijd voor een nieuwe stap: heerlijke paddenstoelen in een smaakvolle mix om makkelijk en lekker vegan te eten.

Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Spectaculair vegan tweegangendiner

Het voorgerecht start met een Indiase soep met masala paddenstoelen van Lekker Fred. Een heerlijk geurende soep met onder andere aardappel, pompoen en Indiase kruiden. Je zal misschien niet meteen denken om shoarma als topping te doen. Maar de paddo’s van Fred zijn een lekkere bite!

Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Het tweede gerecht bestaat uit een maïswafel met als topping de Mexicaanse paddo’s. Daarnaast bevat het gerecht gegrilde mais, zwarte bonen, ingelegde rode ui, pittige mayo(me)naise en een heerlijke guacamole gemaakt door de moeder van Fred.

Photo credit: Festileaks

Is er vegan mayomenaise aanwezig?

Wie heeft de eigenzinnige reels afgelopen twee jaar niet gezien? Een van de favoriete woordspelingen van Lekker Fred is natuurlijk de mayomenaise. Een ontzettend belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur en keuken 😉 Zo ook in de tweede gang: er was vandaag een heerlijk pittige mayomenaise aanwezig. Live gemaakt door Fred met sojamelk, mosterd, limoensap, chipotle en liters dure zonnebloemolie.

We kunnen niets anders zeggen dan dat we genoten hebben van dit bijzondere vegan tweegangendiner. De bodem voor de tweede festivaldag van Best Kept Secret 2022 is goed gelegd!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.