Advertisement

Geen NS treinen vrijdag door staking, dit is wat festivals doen

Best Kept Secret
Foto: Kamiel Scholten Fotografie/Festileaks

Appelpop, Into The Woods, Draaimolen en nog een handjevol festivals gaan vrijdag 9 september van start. Veel bezoekers die graag een biertje drinken of geen auto hebben, pakken in de meeste gevallen dan de trein. Maar wanneer deze niet rijden, wat doe je dan? En hoe gaan festivals ermee om?

De scholen zijn weer begonnen, de herfst laat al voorzichtig wat van zich zien, de nieuwe iPhone 14 is aangekondigd en aan het festivalseizoen lijkt nu echt een eind te komen. Ondanks dat vinden er dit weekend meerdere festivals plaats. Heerlijk om nog even een weekendje van je favoriete band of dj te genieten. Alleen lijkt op vrijdag het vervoer voor wat problemen te zorgen.

Door de regionale stakingen geeft de NS aan dat het niet mogelijk is om op een betrouwbare, veilige en verantwoordelijke manier een dienstregeling te rijden. Waardoor ook de treinen van de NS komende vrijdag stil blijven staan.

Appelpop

Bezoekers van Appelpop worden aangeraden om te carpoolen of iemand te vinden die je haalt en brengt. Samen met de gemeente wordt er gekeken naar extra parkeerplaatsen en meer plekken voor de Kiss&Ride.

Into The Woods

Ook het Amersfoortse festival Into The Woods informeert hun bezoekers over de staking. Zij adviseren om op donderdag in Amersfoort te slapen als je daar toevallig iemand kent.

Net als Appelpop staat carpoolen en op zoek gaan naar iemand die je wil halen en brengen ook in de lijst. In het Facebook-evenement kan je oproepjes plaatsen om samen te rijden. Ook de taxi en Uber worden als opties benoemd.

Daarnaast rijdt er een lijnbus vanuit Utrecht naar Amersfoort. Vanuit Amsterdam, Rotterdam en Delft gaan er retourbussen van en naar het festival. Verder worden er nog busreizen aangevraagd vanaf Arnhem, Breda/Tilburg, Nijmegen en Eindhoven. Vanuit Groningen en Zwolle zijn helaas geen extra busreizen meer beschikbaar.

Draaimolen

In Tilburg worden komend weekend de voetjes van de vloer gehaald op Draaimolen, ten minste, als bezoekers daar kunnen komen. Want ook draaimolen zal lijden onder de treinstakingen. Het festival geeft aan hard te werken aan het regelen van extra bussen. Daarnaast adviseert de organisatie haar bezoekers om te carpoolen of met anderen een Partybus te regelen.

Aan de bezoekers die in de omgeving van Tilburg wonen, wordt gevraagd om met de fiets te komen. De meeste shuttlebussen zullen naar andere steden gaan rijden aangezien er niemand voor de trein bij het station hoeft te zijn. Dan is er meer plek voor andere festivalgangers die niet uit de buurt komen.