Gerucht: Depeche Mode gaat festivals doen in 2023

Volgens geruchten staan er voor Depeche Mode festivals in 2023 op de planning. Ook zou er nieuwe muziek in de pijpleiding zitten. De band lijkt in ieder geval niet stil te zitten enkele maanden na het overlijden van mede-oprichter Andrew Fletcher.

Het is al een flinke tijd stil ronde de iconen van de new wave. In mei overleed toetsenist Andrew Fletcher. Ook voor het overlijden van Fletcher deden weinig geruchten de ronde. De laatste tour, waarbij Gahan en zijn band onder andere Mad Cool 2018 en de Ziggo Dome aandeden, stamt alweer uit 2018.

Op de Spaanse Facebook-fanpagina van de Britse elektronische act verschijnt een post over de tourplannen. Daarin wordt duidelijk dat Depeche Mode festivals zou aandoen in 2023. In de post valt te lezen dat Depeche Mode in 2023 een Spaans festival zou aandoen en in 2024 terugkeert voor zaalshows. Dat zou wel eens goed gepaard kunnen gaan met nieuwe muziek. In oktober zou hun vijftiende langspeler uitkomen.

Festivals in de Benelux

Dat levert natuurlijk speculaties op voor waar de band in Nederland eindigt. De synthpopgroep trekt nog altijd veel toeschouwers. Het is dus niet gek om Depeche Mode als kanshebber te zien voor Pinkpop 2023. De band lijkt midden 2023 in Spanje te zitten. Dat maakt Rock Werchter 2023, Down The Rabbit Hole 2023 en Best Kept Secret 2023 ook kanshebbers voor een mooie plek in het tourschema.