Depeche Mode naar Mad Cool en Open’er 2018

Een nieuwe dag en dus een nieuwe naam voor Mad Cool Festival. Het Madrileense festival bevestigt vandaag de komst van niemand minder dan Depeche Mode! De band werd zojuist ook bekendgemaakt voor het Poolse Open’er 2018.

Depeche Mode is de nieuwste naam in een indrukwekkend rijtje aankondigingen. Alleen deze week onthulde Mad Cool Festival de komst van Massive Attack, Jack Johnson en Fleet Foxes. Vorige week werden onder meer Queens of the Stone Age en MGMT bekend gemaakt. De komende weken volgt iedere dag een nieuwe aankondiging van het festival.

Het Poolse Open’er maakte de band zojuist ook bekend voor de komende editie. Eerder werden onder meer Bruno Mars en Gorillaz al bekendgemaakt.

Depeche Mode

De band wordt één van de grootste elektronicabands ooit genoemd. Depeche Mode heeft ondertussen al 13 albums uitgebracht. Violator en Music for the Masses staan bekend als klassiekers in het genre. Je kent Depeche Mode wellicht van hits als ‘Just Can’t Get Enough’, ‘Enjoy the Silence’ en ‘Personal Jesus’. Vorig jaar stond de band onder andere op Bilboa BKK en NOS Alive. Dit jaar zijn er al meerdere Europese festivalshows aangekondigd.

Mad Cool Festival 2018

Foto: Sergio Albert

De derde editie van Mad Cool vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in Madrid, Spanje. Voor de aankomende editie heeft de organisatie een nieuwe locatie geregeld. Concreet betekent dit maar liefst twee nieuwe podia en een verdubbeling van de bezoekerscapaciteit ten opzichte van voorgaande jaren. Tickets gaan binnenkort in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website. Benieuwd naar hoe het dit jaar was? Lees dan hier ons festivalrapport van Mad Cool Festival 2017!

Open’er 2018

Photo: M. Murawski

De 17e editie van Open’er Festival vindt plaats van 4 tot en met 7 juli in het Poolse Gdynia. Doordat Open’er in hetzelfde weekend als Rock Werchter van start gaat is het erg waarschijnlijk dat de festivals namen delen. Vorig jaar gaven onder andere The Weeknd, The xx, Radiohead, Foo Fighters en Lorde acte de présence op het grootste festival van Polen. Early-birds zijn inmiddels verkrijgbaar. Voor een combiticket betaal je omgerekend €137,-. Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwtjes uit de festivalwereld? Discussieer mee op ons forum en blijf op de hoogte van de laatste geruchten.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2024

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 10-13 juli 2024
Line-up
The Killers
Måneskin
REMA
Tickets Kopen