Advertisement

Voor jou voorspeld door het Festileaks Forum: wie wint de Festivalacts Top 100 2022?

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Festileaks is naarstig op zoek naar de Beste Festivalact van 2022. Op vrijdag 23 september weten we wie zich dit jaar mag kronen tot aanvoerder van de Festivalacts Top 100 van 2022. Tot die tijd kunnen we slechts gissen naar wie er met de titel vandoor gaat. En wie kunnen beter gissen dan onze festivalexperts? Daarom vroegen we het Festileaks Festival Forum naar hun voorspellingen. Wie denken zij dat de winnaar wordt?

Onze forumleden kennen alle ins en outs van de festivalwereld. In het grote Voorspel-spel vroegen we naar hun top tien van de Festivalacts Top 100. Wie wordt volgens hen de grote winnaar van dit jaar?

Stromae op Lowlands 2022
Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Wie wordt de nummer 1?

Na het tellen van de stemmen in de aangeleverde lijstjes, kon er maar één de winnaar zijn. Niet Pearl Jam en ook niet Nick Cave & The Bad Seeds, maar Stromae is de beoogde aanvoerder van de Festivalacts Top 100!

Stromae deed afgelopen seizoen o.a. Werchter Boutique, Sziget en Lowlands aan met enorme animatieschermen, een speciale lichtshow én een twerkende robothond als de meest opvallende elementen in de productie. Dat Stromae zelf bovendien een weergaloze entertainer is, wordt ook door onze forumleden erkend. Komt deze voorspelling uit?

Voorspeld door het Festileaks Forum
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Wat is de hoogst genoteerde Nederlandse act?

Hoewel Stromae duidelijk favoriet is in de voorspellingen, vinden we op nummer 2 al meteen de hoogst genoteerde Nederlandse act: Goldband! De mannen konden afgelopen zomer eindelijk menig festival van hun bucketlist strepen. Paaspop, Down The Rabbit Hole, Lowlands, Appelpop… Waar hebben de boys van goud niet gestaan? En welke tent hebben ze niet compleet op hun kop gezet? Niet voor niets bleek Goldband al publieksfavoriet op Down The Rabbit Hole.

Stem nu op jouw favo act van 2022 voor de Festivalacts Top 100!

De bladeren vallen van de bomen af, de laatste witte was is gedraaid. Het festivalseizoen van 2022 zit erop. Tijd voor de eindafrekening! Na twee magere livemuziek-jaren sluiten we eindelijk weer af met een reguliere Festivalacts Top 100. Hierin gaan we samen op zoek naar de beste festivalact van dit jaar. Wat waren volgens jou de vetste festivalacts van 2022? Waar wacht je nog op? Snel naar die stempagina en stemmen maar!