ADE 2022: Sprookjesverhalen uit de magische tuinen van Mystic Garden

Photo credit: Sam van Reenen / Festileaks

Vanaf zaterdagochtend 11:00 uur verplaatsen veel ADE-gangers zich vanuit de binnenstad naar het Amsterdamse Havenpark. Daar stond op zaterdag de samenwerking tussen Dockyard en Mystic Garden op de planning. De tientallen acts geven op acht verschillende podia optredens temidden van een prachtig toneel. Want man, wat is de locatie van het festival op een magische manier aangekleed. Mystic Garden ontvouwt zich als de plek waar sprookjes bestaan.

Overdag waan je je in een wondere wereld vol kleurrijk vormgegeven podia en een sprookjesachtig bos. In de avonduren veranderd het machtige festivalterrein in een door lampjes omgeven droomwereld. Het publiek op Mystic Garden vermaakt zich als geen ander in deze gezamenlijke bubbel. Op het gemoedelijke dagevent zoeken de bezoekers gezamenlijk naar de meest mystieke plekjes tussen de optredens van onder andere Chris Liebing, Laura van Hal, Secret Cinema en David Vunk door.

Photo credit: Michelle Metaal

Het Mystic Garden Festival vindt plaats nabij het Havenpark in Amsterdam Sloterdijk. Direct valt op dat de organisatie veel werkt heeft gestoken in de aankleding van het dubbelfestival. Waar Dockyard een wat meer industrieel uiterlijk heeft gekregen met opgestapelde autowrakken, zeecontainers en vele rookmachines waan je je bij Mystic Garden in een hele andere wereld. Aan de andere kant van het festivalterrein heeft Mystic Garden namelijk een rijk aangekleed toneel waarin verklede wolfmensen onder metershoge paddenstoelen door het publiek wandelen. Er zijn overdag veel activiteiten uit te voeren en in de avond kun je je even terug trekken bij een van de gezellige kampvuurtjes.

Photo credit: Michelle Metaal

Over het grote maar knusse festivalterrein staan acht tenten opgesteld waarin ruimte is voor diverse genres. De aankleding in de tenten ziet er wederom schitterend uit. Zo staat de dj in de ene tent te draaien vanuit een piratenschip en in de andere vanuit een gigantische vogelkop vol prachtige videobeelden. Ondanks het feit dat de nadruk op techno ligt is er ook ruimte voor house en tech house. Het valt op dat de harde techno vanuit Dockyard overdag het meeste publiek trekt. In de avonduren trekt de locatie van Mystic Garden meer bezoekers aan en vullen ook de tenten daar zich met een enthousiast en kleurrijk uitgedost publiek.

Photo credit: Sanna Henriquez

Het festival kent een ontspannen sfeer en blijft ondanks de hoeveelheid dj’s en podia intiem aanvoelen. Het publiek lijkt op het gehoor hun plekje te kiezen in een van de tenten zonder het geforceerd aanhouden van een timetable. Flora en fauna is terug te vinden in de bosrijke locatie zelf, maar ook in de aankleding. Neem die gigantische paddestoelen bijvoorbeeld. Overdag een prettige ontmoetingsplek en s’avonds een sfeerverhogend onderdeel wanneer de lasers en rookmachines in werking treden.

Photo credit: Sanna Henriquez

Qua weer zit het de feestgangers dan ook niet tegen. Overdag laat de zon zich meermaals zien en kunnen de jassen opgeborgen worden in de kluisjes. Als de stralende zon ondergaat aan het Havenpark ontvouwt er zich een wonderlijke wereld waarin er ruimte is voor iedereen. De laatste beats op een van de podia vervoeren de festivalgangers naar hoger sferen. Wanneer het combifestival rond 23:00 de eindtijd aantikt gaan de bezoekers weer op huis aan. De conclusie is echter duidelijk: deze belevenis had nog uren langer door mogen gaan.

Photo credit: Sam van Reenen / Festileaks

Met het Mystic Garden Festival kent ADE een van de meest idyllische en gemoedelijke feestjes op de agenda. Iedere festivalbezoeker put op een andere manier energie uit de wereld van Mystic Garden. Van dansen op de beukende techno in de Terminal One of de Vision tot het verdwalen in de met kunstlicht behangen bossen. Ondanks het feit dat veel van de bezoekers al lang niet meer in sprookjes zullen geloven waanden deze mensen zich op zaterdag toch even in het land van hun dromen.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 19-23 oktober 2022
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.