De camping van Bilbao BBK Live 2023: een unieke ervaring

Photo credits: Bilbao BBK Live

In de Spaanse kuststad Bilbao vindt dit weekend Bilbao BBK Live plaats. Dan kun je natuurlijk één van de talloze accommodaties in Bilbao boeken, maar het festival beschikt ook over een camping, en dat is er niet zomaar één.

Wanneer je aan een festivalvakantie naar een Zuid-Europese stad denkt, ben je misschien snel geneigd om naar een accommodatie in de stad te zoeken. Maar in Bilbao is dat helemaal niet nodig! Het festival vindt namelijk plaats aan de rand van de stad, en beschikt over een prachtig gelegen camping waar je niets tekort komt. De Bilbao BBK Live camping heeft de afgelopen jaren al meerdere awards gewonnen, en dat blijkt niet voor niets. Je beleeft er namelijk een unieke ervaring.

Bilbao BBK Live 2019
Photo: Ioana Maftei / Festileaks

De unieke locatie van de Bilbao BBK Live camping

Bilbao BBK Live 2023 vindt plaats in Kobetamendi, een groot park dat op een berg aan de rand van Bilbao ligt. De stad bevindt zich in een dal onder het terrein, en de camping ligt dan juist weer nog verder de berg op, boven het festivalterrein. Het kost je dus wel even om op de camping te komen; je moet er namelijk met de bus heen. Van woensdag – de openingsdag van de camping – tot en met zondag – de sluitingsdag – rijden deze op en af vanaf de stad. Maar wanneer je op de festivaldagen nog na 16.00 de camping op wilt, moet je halverwege overstappen en een kwartiertje lopen.

Het is dus even een tocht om er te komen, maar wanneer je op de festivalcamping aankomt, blijkt dit het dubbel en dwars waard te zijn. De ligging van de camping is namelijk prachtig. De camping wordt omringd door de bergtoppen van het Baskenland, en even vergeet je helemaal dat je je in de grote stad begeeft. Maar misschien wel het allermooiste zijn de uitzichten als je naar de rand van de camping loopt. Daar kijk je namelijk neer op Bilbao, met name ’s avonds lijkt er geen einde aan de lichtjeszee van de stad te komen. Tip: mis vooral de zonsondergang niet, die is er namelijk adembenemend.

Betaalbare glamping opties

De camping zit niet bij je Bilbao BBK Live ticket inbegrepen, maar je moet er een los ticket van €20 voor kopen. Daarvoor slaap je vier nachten, van woensdag tot en met zondag, op de unieke locatie. Een betere deal ga je in Bilbao natuurlijk niet vinden. Naast het campingticket kun je een heleboel glampingopties boeken. Van een simpele 2-persoons pre-pitched tent tot een deluxe 4-persoons bell tent, inclusief opgemaakte bedden, een welkomstdrankje en iedere ochtend een vers ontbijt.

Zelfs wanneer je ervoor kiest om niet met je eigen kampeerspullen af te reizen naar Spanje en zo’n glamping optie te boeken, ben je al snel goedkoper uit dan wanneer je in de stad slaapt. Zo scheelt het boeken van een glamping optie op de camping niet alleen een heleboel moeite en slaap je op een prachtige plek vlakbij het festivalterrein, maar scheelt het ook nog eens een hoop geld.

Photo credits: Bilbao BBK Live

Tal van activiteiten – en live muziek!

Het kan overdag natuurlijk nogal eens warm zijn in Spanje, en het festival begint dan ook pas ’s avonds. Maar wees niet bang dat je je overdag op de camping zult vervelen, op de Bilbao BBK Live camping is namelijk ontzettend veel te doen. Zo worden er iedere middag yogalessen georganiseerd, wordt er de avond voorafgaand aan het festival al goed gefeest (met die geweldige zonsondergang op de achtergrond) en zijn er gedurende de dag overal minifeestjes te vinden. En kan jij de muziek van het festival nou echt niet missen? Ook dan val je op je op de BBK Live camping met je neus in de boter! Gedurende de dag vind je er namelijk allerlei (spontane) concerten, vaak van lokale artiesten.

Daarnaast vind je op de camping meerdere foodtrucks, is er een supermarkt, een bar en zelfs een speciaal uitzichtpunt – vanaf waar je het allermooiste uitzicht over de stad hebt. Kortom, de Bilbao BBK Live 2023 lijkt wel een dorp op zich in de bergen, waar je niets te kort komt en je ogen en oren de hele dag uitkijkt. En mocht je je nou op wonderbaarlijke manier toch beginnen te vervelen op de camping? Dan sta je met de gratis pendelbus binnen 20 minuten in het prachtige Bilbao.

Bilbao BBK Live Logo

Bilbao BBK Live 2023

Locatie
Spanje
Bilbao, Spanje
Datum 6-8 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.