ADE 2022 zonder portemonnee

ADE
Photo: Mark Richter

Van je dagelijkse boodschappen tot de sidderende gasrekening: je portemonnee heeft het al enkele maanden zwaar te verduren. En dan hebben we het over alle festivals en concerten in een volgepakt postcorona-jaar nog niet eens gehad. Dat al die feestjes zijn sporen na heeft gelaten mag de ADE-pret echter niet drukken.

Want ook zonder zware portemonnee is er genoeg te beleven tijdens het Amsterdamse dansfestijn. Over precies een week is het zover: in de hoofdstad breken de eerste feestjes van ADE los. ADE is voor iedereen en naast de grootschalige evenementen zijn er ook genoeg leuke gratis feestjes en tentoonstellingen een bezoek waard. We hebben een kleine greep uit het aanbod voor je op een rijtje gezet.

Spinnin’ Academy XL

Woensdag 19 oktober – Q-Factory

Het toonaangevende Spinnin’ Records keert op de openingsdag van ADE terug naar de hoofdstad met hun eigen event. Spinnin’ Academy XL is dé plaats voor opkomend talent om extra kennis op te doen op muzikaal gebied. Zo zijn er Q&A’s, panels en een masterclass van Sam Feldt. Verder staan ook Sander van Doorn en Ummet Ozcan op het programma. Een interessant evenement voor het publiek dat graag dieper het genre in wil duiken.

Filling Pieces x KNTXT Live Sessions

Donderdag 20 oktober – Filling Pieces Flagship Store

Een dag later is er in de shop van Filling Pieces op de Spuistraat een event te vinden dat Charlotte De Witte als host kent. De Vlaamse heeft een eigen playlist gecureerd waarbij je ook de kans krijgt om nieuw materiaal van haar als eerste kan horen. Tussen 20:00 en 22:00 is er livemuziek van KNTXT. Nog niet overtuigd? Naast het feit dat dit evenement gratis toegankelijk is zijn de drankjes van het huis. Tel uit je winst.

ADE 2022 x Street Art Expo x NDSM Music

Vrijdag 31 oktober – Chez Miné

Vroeg uit de veren en op naar Chez Miné. Er is veel kunst en muziek te bewonderen op het festival aan het Bos en Lommerplantsoen. Daarnaast zijn er graffiti artiesten ter plaatse en een uiteenlopend foodprogramma. ADE 2022 x Street Art Expo x NDSM Music heeft twee podia waarop deep house, fusion en acid de toon slaan. De expo waardeert donaties. Hiervan gaat zo’n 20% naar klimaatorganisaties.

Living Room Sessions ft. Joris Voorn en Johana Kroft by Philips

Zaterdag 22 oktober – De L’Europe Hotel

Een huiskamersessie met Joris Voorn: wat wil je nog meer op de een na laatste dag van ADE? Tijdens het festival brengen Joris Voorn en Johana Kroft een bezoek aan het De L’Europe Hotel aan de Nieuwe Doelenstraat. Philips programmeert daar twee dagen lang een interessant programma waarbij je gratis toegang hebt. Er is een audio-visuele experience, een digitale voorstelling met kunst en daarnaast dus de samenwerking van Joris en Johana. Je hebt enkel een RSVP nodig. Dit kun je doen op de website van het evenement.

ADE Hangover

Zondag 23 oktober – NDSM

We sluiten af met een herstelfeestje op de zondag. Na dagen vol uitstel is die oude bekende gearriveerd: de zondagse hangover. Tijdens ADE Hangover ben je echter niet alleen. Het gratis evenement rijkt je iedere strohalm aan die je vandaag kan gebruiken. Er zijn foodtrucks en lekkere speciaalbiertjes te vinden, maar bijvoorbeeld ook een sauna en een bubbelbad. Daarnaast biedt het festival plaats aan bandjes en dj’s om de laatste energie er nog even uit te gooien. Is die kater al verdwenen?

Gratis toegankelijke locaties

Alsof we je daarmee nog niet van genoeg toffe feestjes hebben voorzien hebben we ook nog een reeks met vrij toegankelijke locaties. De meeste events die op deze plekken plaatsvinden zijn gratis en daar kan je dus zo naar binnenlopen. Check bijvoorbeeld eens de Where There Is Light-tentoonstelling in de Westerkerk, of de pop-up record store in de G-Star RAW Store. Nog steeds niet verzadigd? Ook 50:HERTZ, TABOO, Het HEM, Kafenion, Rush Hour, Our House Museum en TORCH Gallery hebben gratis evenementen boordevol mooie programma’s. Ook zonder volle portemonnee valt er dit jaar genoeg te beleven tijdens ADE. Zin in!

ADE 2021
Photo credit: Amsterdam Dance Event

Mis niks van Amsterdam Dance Event 2023

Dit jaar vind het Amsterdam Dance Event plaats van 18 t/m 22 oktober. Je kunt je uitleven op feesten zoals Awakenings, DGTL, Audio Obscura, Pleinvrees en Into The Woods. Onder meer de Gashouder, de NDSM-werf en de Johan Cruyff ArenA worden omgetoverd tot de dikste clubs ter wereld. Daarnaast zit het dagprogramma ook weer bomvol met interessante workshops en conferenties.

Festileaks doet uitgebreid verslag van Amsterdam Dance Event 2023. De hele week warmen we je op voor het festival in de hoofdstad met achtergrondverhalen en voorbeschouwingen.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 19-23 oktober 2022
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.