Into The Woods ADE 2022: De beste pleister tegen heimwee naar de festivalzomer

Het is steevast één van de populairste evenementen van Amsterdam Dance Event, en dat is niet onterecht. Meer dan elk ander feestje dat je afgelopen week in de hoofdstad kon bezoeken, weet Into The Woods op ADE die unieke festivalsfeer te creëren waar alles mogelijk lijkt te zijn, maar niets voorspelbaar is. Hoewel het terrein vrij massaal is, kent geen enkele vierkante meter geen invulling. Dit zijn acht dingen die je op Into The Woods kunt doen, ook als je even geen dansjes waagt bij één van de negen stages.

Vooruit, je zult op Into The Woods niet de vooraanstaande dj’s treffen die op AMF in de Johan Cruijff ArenA of bij de buren van DGTL in de NDSM Warehouse staan te shinen, maar misschien is dat juist de charme. Het publiek verspreidt zich egaal over de verschillende stages, zodat er overal lekker gedjenst wordt, maar het nergens echt te druk is. Ironisch genoeg is er weinig ‘wood’ te bekennen in de concrete jungle van de NDSM-werf, maar aan ondekplekjes geen gebrek.

Foto: Boy Janissen / Festileaks

1. Prijsschieten

De meeste bezoekers hebben hun magazijn al hartstikke volgeladen met Knaldrang voordat ze überhaupt het festivalterrein betreden. Langzaam opbouwen om uiteindelijk eindeloos te pieken: dat is normaliter een succesvolle aanpak om nog niet direct al je kruit te verschieten. Maar als je direct na de ingang al een kleurrijke schiettent tegenkomt, dan wordt het je knap lastig gemaakt om niet direct een schot voor de boeg te nemen. Op één feit durven we dan wel alvast vooruit te lopen: de randprogrammering op Into The Woods belooft een schot in de roos te worden.

Foto: Boy Janissen / Festileaks

2. Een tweedehands raveoutfit shoppen

Over het weer hebben we niks te klagen dit weekend. Met een aangename 18 graden en hier en daar een bescheiden zonnetje denken we vol vreugde terug aan de festivalzomer. Heb je toch een laagje te weinig aan gedaan? Verlang je toch weemoedig terug naar dat Hawaii-bloesje met korte mouwen bij deze temperaturen? Of ben je al vroeg op de dag uit je panty gescheurd terwijl je eigenlijk nog wel even door moet? Dan scoor je bij de Kilo Kilo voordelig een tweedehands raveoutfit!

Foto: Boy Janissen / Festileaks

3. Opwarmen aan het kampvuur

Met negen stages waar constant wat afgebeukt wordt en een extravagant opgezet decor, zou je denken dat even ontprikkelen vrijwel geen optie is op Into The Woods. Toch is er goed nagedacht over alle raveteven die de voeten zo af en toe een rustpauze gunnen. Bij het kampvuur voor de Barn, bijvoorbeeld. Ondanks de zomerse temperaturen die atypisch zijn voor ADE, bleek het zeker geen overbodige luxe. Het geluid van het knetterende vuurtje biedt bezoekers bovendien tijdelijk een wat lagere, meer ontspannen BPM.

Foto: Boy Janissen / Festileaks

4. Je waardering naar elkaar uitspreken in een hangmat

Voor de echte knuffelberen is er niet veel verderop een nog intiemere plek om even tot rust te komen. En welke plek is nu beter om na een stampsessie van twee uur even bij te kletsen met je beste vrienden, dan recht tegenover elkaar in een hangmat? Tijd om elkaar eens goed in de ogen aan te kijken en samen uit te zoomen. “Ik vind het zo leuk dat wij vrienden zijn”, “Wat bijzonder dat we hier na al die jaren samen aan het feesten zijn”, “Ik had niet verwacht dat wij zo close met elkaar zouden worden”; alles komt voorbij. Er hangt liefde in de lucht rondom deze ultieme chillspot.

Foto: Boy Janissen / Festileaks

5. Marineren in je eigen hottub

Trekt u de broek maar vast uit, want tegen zo’n uitnodigende bak met warm water kun je eigenlijk bijna geen ‘nee’ zeggen. Even behoefte aan wat ontspanning te midden van al het feestgedruis? Neem dan gerust plaats in je eigen hottub, midden op het festivalterrein. Was je niet op een zwempartijtje voorbereid en heb je geen handdoek in je kluisje liggen? Geen probleem, je kunt ze gewoon vragen bij de Bar-le-duc stand.

Into The Woods 2022 ADE Amsterdam Dance Event
Foto: Joris Bakker / Festileaks

6. Schijfje-tik

Feesten is natuurlijk geen wedstrijd en kent eigenlijk alleen maar winnaars. Desondanks toch behoefte aan een competitief element op zo’n festivaldag? Zelfs dan kun je op Into The Woods je fanatiekste beentje voor zetten. Aan de airhockey- of tafeltennistafel daag je namelijk je beste partyvriend(in) uit voor een feestelijk duel, met de beste beats op de achtergrond en toeschouwers die de krachtmeting met grote ogen volgen.

Foto: Boy Janissen / Festileaks

7. Feesten op grote hoogte

Vooruit dan. Die betonnen, boomloze NDSM-werf in Amsterdam leent zich qua locatie misschien iets minder voor die magische uitstraling vol geheime plekjes en mogelijkheden om te verdwalen, die het oorspronkelijke Into The Woods festival in Amersfoort kenmerkt. Maar er is absoluut alles aan gedaan om deze sfeer ook in de hoofdstad te creëren, en met resultaat.

Neem de BoomBoom, waar je op grote hoogte van beats én uitzicht kunt genieten. Ideaal voor wie nog niet high genoeg was. Even verderop vind je HutjeMutje, verstopt achter een gecamoufleerde buitenmuur. De naamt zegt alles: met een knusse capaciteit van 40 mensen in combinatie met de gemoedelijke, sfeerverhogende muziek, loop je hier gegarandeerd met 39 nieuwe boezemvrienden weer naar buiten.

Into The Woods 2022 ADE Amsterdam Dance Event
Foto: Boy Janissen / Festileaks

8. Je vergapen aan één grote bak willekeurigheid

Eén ding dat direct duidelijk is als je hier en daar steeksproefsgewijs oogcontact maakt met een aantal Into The Woods-bezoekers, is dat men naar dit festival komt om op avontuur te gaan. En op avontuur gaan, dat zullen ze. Want wat is er een ontzettende lading aan kleurrijke, sprankelende, overweldigende willekeurigheid te vinden op dit terrein.

In een telefooncel vrienden maken met random medebezoekers aan de andere kant van het terrein, enorme zeepbellen blazen die bij het knappen een dikke rookwolk uitzuchten, een magic show bijwonen in een opgepimpte caravan. Je loopt langs ontelbaar veel kunstobjecten en lichtinstallaties, zoals de draaiende lasertunnel die je van de ene naar de andere helft van het terrein teleporteert. Of voor wie er echt lekker in zit: even mentaal naar de kermis met ‘de Triplift’, een kleine cabine vol spiegels en felgekleurde lampen, waar weinig bezoekers als hetzelfde mens naar buiten zullen stappen.

Jezelf vervelen behoort in ieder geval niet tot de mogelijkheden op Into The Woods.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 19-23 oktober 2022
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.