Er hing liefde in de lucht bij SW ADE: House of Love

Festileaks doet dit jaar uitgebreid verslag van Amsterdam Dance Event en ook bij SW ADE: House of Love waren wij erbij. Folamour en STRAF_WERK sloegen de handen ineen en nodigde voor de knalfuif enkele ware house- en discolegendes uit. Om er een liefdevol feestje van te maken. En dat is meer dan gelukt.

SW is bij deze editie van ADE weer prominent aanwezig met een viertal feesten in onze hoofdstad. House of Love is de derde en laatste van dit ADE in de Kromhouthal en de oude scheepsbouwloods wordt dan ook omgetoverd tot een ware house- en discotempel.

Liefde voor de MUZIEK!

Stilstaan is er eigenlijk de hele avond niet bij. Met aanstekelijke, vrolijke disco wordt het publiek gedwongen de heupen los te gooien. Toch is het ook lekker om tussen de disco door ook eens een wat stevigere kick te voelen. En dat voelen de dj’s van dienst moeiteloos aan: zo gooit Jamie 3:26 eventjes een paar wat stevigere acid houseplaten, om daarna de avond al vroeg in één nummer samen te vatten met I Feel Love van Donna Summer, die dan ook gretig wordt meegezongen door de aanwezigen. Momentje hoor!

Ook house-selector Jeremy Underground, en platenkoning Danilo Plessow weten het publiek te bekoren met hun platencollectie, maar het hoogtepunt blijft toch wel de afsluitende dj; Folamour. De dj met de kenmerkende bucket-hat maakte furore met zijn Boiler Room setje op Fly Open Air en is op sociale media meermaals viral gegaan met het draaien van ABBA. De zaal staat vijf minuten voor hij begint dan ook helemaal vol, tot aan de achterkant van de loods. Veel telefoons gaan de lucht in bij zijn eerste nummer. Hij draait een set bomvol lekkere discoknallers. Liefde voor hem!

Jamie 3:26 working his magic. Foto: Floris ten Hacken

Liefde voor de LOCATIE!

Het feest vond opnieuw plaats in één van de memorabele scheepsbouwloodsen van Amsterdam. Hier werden vroeger houten zeilschepen gemaakt van kromhout (vandaar de naam), later waren dat vooral scheepsmotoren voor reusachtige ijzeren stoomschepen. Een locatie met een rijke geschiedenis en een uitstekende locatie voor een lekker liefdevol housefeest. Vroeger klonk hier dus vooral het gedreun van scheepsmotoren die in elkaar werden gezet; vandaag enkel dat van de discodrummers. Klinkt toch wat prettiger, vinden wij.

STRAF_WERK heeft de locatie daarnaast prettig aangekleed, met LED-schermen boven in de zaal. Dat zorgt voor een indrukwekkende lichtshow, die regelmatig de kleur van de liefde aanneemt: Rood. Heerlijk!

Liefde voor ELKAAR!

De temperatuur loopt hoog op bij het feest, want ja, wat is liefde zonder warme gevoelens? De Afrikaanse disco die Danilo Plessow draait past wat dat betreft misschien iets té goed bij de temperatuur, want het kwik stijgt naar tropische hoogte. Een slokje water of een beetje verkoeling van een waaier is dan ook geen overbodige luxe. Maar gelukkig; er hangt liefde in de lucht. En dus worden de waaiers en flesje waters liefdevol samen gedeeld onder het publiek.

Al met al bewijzen STRAF_WERK en Folamour dat ze de Kromhouthal tot een echt House of Love hebben kunnen omtoveren. Dankzij de goede dj’s, de waanzinnige visuele lichtinstallatie in de hal en de liefde van het publiek, wordt het een memorabele avond voor velen, waar er veel gedanst en gesjanst wordt. Een top plek om je zaterdag door te brengen met Amsterdam Dance Event.

De loods heeft een indrukwekkende lichtinstallatie boven in de zaal. Foto: Floris ten Hacken

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 19-23 oktober 2022
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.