ADE, Mysteryland, Sziget en meer sluiten zich aan bij duurzaam festivalverdrag

Goed nieuws voor festivalgangers. Nieuwe festivals sloten zich, tijdens Amsterdam Dance Event 2022 aan bij de Green Deal: Circular Festivals, waarmee een stap wordt gezet richting circulaire festivals. Dat is goed voor jou, en het klimaat.

Tijdens Amsterdam Dance Event 2022 wordt er natuurlijk heel wat af gefeest, maar het is voor mensen uit de industrie ook een waardevolle plek om te netwerken en kennis te delen. Dat gebeurde tijdens de ADE conferenties, waarbij artiesten en festivalorganisaties kennis delen over allerlei onderwerpen uit de industrie. Zo ook over duurzaamheid tijdens de ADE Green conferenties.

In 2019 tekenden festivals als bijvoorbeeld DGTL en Lowlands al de Green Deal Circular Festivals. Een verdrag tussen Europese festivals waarbij er afgesproken wordt om zo goed mogelijk samen te werken om duurzaamheidsproblemen te kunnen tackelen, een onderwerp waar we eerder al eens dieper indoken.

Nu sluiten meerdere evenementen als bijvoorbeeld Awakenings, Oranjebloesem, Sziget en Mysteryland zich aan bij het klimaatverdrag, dat ondersteund en begeleid wordt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Toch lekker voor je karmapunten, wanneer je weer eens een festivalletje pakt.

De lijst met nieuw aangesloten festivals

Check hieronder de volledige lijst van de nieuwe festivals die zich aansloten:

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 18-22 oktober 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen