Festileaks tipt: Live @ ADE 2022

ADE 2019
Photo credit: Mark Richter

Deze week kunnen elektronische muziekliefhebbers hun hart ophalen op het Amsterdam Dance Event. Alle grote dj’s ter wereld zijn te zien op ADE 2022. Veel sets van deze dj’s zijn al enigszins voorbereid en worden gedraaid met digitale platenspelers. Maar er is ook genoeg livemuziek te zien op het festival, dat dus on the spot wordt gemaakt. Ben je meer van de live performances? Dan kun je je vermaken op de volgende feestjes.

Voices From The Lake + Nadia Struiwigh

Woensdag 19 oktober – Muziekgebouw aan ‘t IJ

Voices From the Lake is een project van de Italiaanse dj’s en producers Donato Dozzy en Neel. Tijdens ADE brengen ze hun bijzondere ambient en leftfield techno naar het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Hier spelen ze hun nieuwste album volledig integraal.

De Italianen worden vergezeld door Nadia Struiwigh. Zij specialiseert zich in de ambient techno. In 2021 bracht ze haar derde album uit bij het Rotterdamse platenlabel Nous’klaer. De show wordt verder aangevuld door Loradeniz. Zij is een elektronische muziekcomponist en dj uit Turkije. Als pianiste, zangeres en componiste, is ze in staat om een ​​scala aan stijlen en muzikale vormen te spelen. Hierbij verliest ze de feeling met het ravegenre echter nooit uit het oog.

DGTL Presents: Worakls Orchestra

Donderdag 20 oktober – NDSM-Werf

Het Franse muzikale wonder Worakls vindt in elektronische muziek een perfecte manier om zijn bijzondere melodieën te uiten. Geïnspireerd door film-soundtracks en klassieke muziek maakt hij epische elektrische composities. Deze donderdagavond van ADE neemt hij een orkest van maar liefst dertig man mee. De loods op de NDSM-Werf laat zich vullen met de elektronische en klassieke klanken van dit gezelschap.

Vitalic Live / Joost van Bellen / Baby’s Berserk

Vrijdag 21 oktober – Melkweg

Wat is ADE zonder dancepionier Joost van Bellen? Helemaal niets natuurlijk. Daarom staat ook deze show in de lijst. Niet alleen Van Bellen is te horen op deze avond. Hij neemt op de vrijdag een vriend van hem mee voor een liveset, de Franse dj Vitalic. De Fransman brengt zijn nieuwe album ‘Dissidænce’ ten gehore. Hierin hoor je veel knipogen naar de rauwe acid beats uit zijn jongere jaren. Behoorlijk beuken dus! Het voorprogramma wordt verzorgd door de Amsterdamse ravende post-punkers Baby’s Beserk.

Nils Frahm

Zaterdag 22 oktober – Concertgebouw

Drie jaar lang stond de Duitse componist, keyboardspeler en producer Nils Frahm niet op het podium. Eindelijk is hij terug tijdens ADE 2022. In 2015 brak hij internationaal door met zijn album Felt. Sindsdien is hij een van de populairste neo-klassieke pianisten ter wereld. Verder maakte hij ook de muziek voor een aantal Hollywoodfilms. Zo is hij te horen in Ad Astra met Brad Pitt. Met zijn nieuwe internationale tour ‘Music For’ brengt hij nieuw werk op het snijvlak van experimentele, ambient en elektronische muziek.

MonkeyJam Amsterdam

Zondag 23 oktober – Sexyland

Het team van MonkeyJam trekt al improviserend door heel Nederland. Bij de shows hierboven ben jij ‘slechts’ onderdeel van het publiek, maar dat is bij MonkeyJam net even anders. Jij kan namelijk onderdeel zijn van deze jamsessie! Dus heb je zelf muzikaal talent? En heb vind je het tof om op te treden op Amsterdam Dance Event? Grijp dan je kans en bezoek Sexyland op de zondag.

ADE 2021
Photo credit: Amsterdam Dance Event

Mis niks van Amsterdam Dance Event 2022

Dit jaar vind het Amsterdam Dance Event plaats van 19 t/m 23 oktober. Je kunt je uitleven op feesten zoals Awakenings, DGTL, Audio Obscura en Into The Woods. Onder meer de Gashouder, de NDSM-werf en de Johan Cruyff ArenA worden omgetoverd tot de dikste clubs ter wereld. Daarnaast zit het dagprogramma ook weer bomvol met interessante workshops en conferenties.

Festileaks doet uitgebreid verslag van Amsterdam Dance Event 2022. De hele week warmen we je op voor het festival in de hoofdstad met achtergrondverhalen en voorbeschouwingen. Ook delen we de sfeerimpressies op o.a. ons Instagram-kanaal.

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 19-23 oktober 2022
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.