Advertisement

Floor Jansen in 2023 naar AFAS Live

Floor Jansen

Floor Jansen geeft op 8 december 2023 een solo-show in de AFAS Live. De Nederlandse frontvrouw van Nightwish timmert hiermee ook flink aan de weg met haar eigen werk.

Blijft de Brabantse zangeres komend jaar op de roze wolk zitten? Momenteel stromen steeds meer boekingen binnen voor Floor Jansen. Dat is niet erg verrassend met de vele shows die ze geeft, zowel solo als met Nightwish. Daarnaast kunnen deze optredens meestal rekenen op lovende kritieken van diverse media.

Heftig nieuws

Onlangs werd het slechte nieuws bekend dat de zangeres is getroffen door borstkanker. Dit kwam uiteraard hard aan, maar gelukkig lijken de medische ingrepen vooralsnog te zijn geslaagd. In het AD was recent te lezen dat ze desondanks vooruitkijkt én sindsdien alweer grote shows geeft.

Floor Jansen in 2022

Vorig jaar was al een mooi jaar voor Floor Jansen. Ze stond met Nightwish namelijk op het affiche van meerdere mooie festivals, waaronder Pinkpop 2022 en Hellfest 2022. Op Pinkpop deed de zangeres op dezelfde dag ook een solo-optreden.

Floor Jansen is sinds 2013 de frontvrouw van de Finse symfonische metalband Nightwish. De band werd in 1996 opgericht in Finland door Tuomas Holopainen. Ondanks de shows die wereldwijd te aanschouwen zijn, waren Nightwish en Floor Jansen voor 2019 nog niet erg bekend bij het grote publiek in Nederland. De grote doorbraak kwam tot stand door haar deelname aan het televisieprogramma Beste Zangers. Hier kreeg ze veel bekijks door haar verrassende en imposante duet met opera-zanger Henk Poortvliet.