Glastonbury 2023 strikt Elton John voor laatste concert

Elton John

Elton John eindigt zijn laatste tour in zijn thuisland op Glastonbury 2023, zo bevestigt de organisatie. De 75-jarige Britse zanger is hiermee de eerste headliner van het festival. Op zondag 25 juni staat hij op het hoofdpodium in Groot-Brittannië.

Goodbye Yellow Brick Road

In 2018 begon Elton John aan zijn afscheidstour, onder de naam Goodbye Yellow Brick Road, geïnspireerd op één van zijn meest succesvolle albums. Na twee jaar touren door Noord-Amerika en Europa gooiden COVID-19 en een taaie heupoperatie roet in het eten. Engeland, Wales en Ierland zijn nog niet aan de beurt gekomen.

Tot nu, want de zanger belooft af te maken waar hij aan begonnen is; in stijl! Vanaf maart is de popartiest weer in Europa te vinden. Op zondag 25 juni geeft hij een écht laatste optreden, op de iconische Pyramid stage op Glastonbury. Tegen die tijd telt zijn afscheidstour al meer dan 300 optredens.

Glastonbury 2023

Vandaag bevestigde Glastonbury 2023 het nieuws op de website. Elton John is de eerste bevestigde headliner van het festival, dat plaatsvindt van 21 tot 25 juni. De kaartverkoop ging zoals elk jaar razendsnel, inmiddels is het festival alweer uitverkocht. Meer informatie over Glastonbury 2023 vind je op de officiële website.

Elton John, bekend van hits als ‘Rocket Man’, ‘Bennie & the Jets’ en ‘Tiny Dancer’ is een echte rot in het vak. Met een carriere die zo’n 60 jaar beslaat, meer dan 4000 concerten in wel 80 verschillende landen, vind de Engelsman het wel goed geweest. De reden van zijn stop? Hij wil meer tijd met zijn familie doorbrengen.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 juni 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.