Billie Eilish en The Killers een week na Lowlands op Reading & Leeds 2023

Reading & Leeds 2023 kondigen in de eerste lading namen onder andere Billie Eilish en The Killers aan. Ook Foals, Lewis Capaldi, Sam Fender en Imagine Dragons zijn headliners. De zusterfestivals vinden een week na Lowlands plaats, waardoor deze aankondiging gelijk ook kanshebbers voor het evenement in Biddinghuizen met zich meebrengt.

Zo zijn dus al gelijk zes headliners in totaal bekend voor de drie dagen, met Billie Eilish, Foals, Imagine Dragons, Lewis Capaldi, Sam Fender en The Killers. Verder komen ook Baby Queen, Becky Hill, MUNA en Wet Leg naar Engeland.

Oorspronkelijk waren rock en metal de meest belangrijke genres van de festivals, maar tegenwoordig krijgt ook hiphop een prominent plaatsje op de line-up van Reading & Leeds. Zo stonden Dave, Arctic Monkeys en The 1975 als headliners op het affiche van 2022, na het afzeggen van Rage Against the Machine.

Een overzicht van de belangrijkste aangekondigde namen voor de editie van 2023 kun je hieronder vinden:

Zien we Billie Eilish en The Killers ook terug in Biddinghuizen?

Reading Festival en Leeds Festival spelen zich in de gelijknamige plaatsen in Engeland af. Ze delen dezelfde namen, maar op andere dagen. De festivals zijn een week later dan Lowlands, dat tussen 18 en 20 augustus plaatsvindt. Daardoor hebben ze ook wel vaker in het verleden namen gedeeld met Lowlands.

Afgelopen jaar stonden grote namen zoals Arctic Monkeys en Bring Me the Horizon bijvoorbeeld hoog op beide posters. Verder traden onder andere Glass Animals en Fever 333 op alle evenementen op. Ook Pendulum werd door beide festivals gedeeld, nadat zij op Reading & Leeds surprise sets speelden.

Namen als Billie Eilish en The Killers horen nu dus zeker bij de geruchten voor Lowlands 2023. Imagine Dragons valt wel al af, die doen andere festivals in dat weekend.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.