Blur naar Øya 2023: Lowlands een inkoppertje?

Blur

Blur speelt een week voor Lowlands 2023 op het Noorse Øyafestivalen. Kunnen we de Britpop-legendes alvast met potlood opschrijven als headliner in Biddinghuizen?

\�\�yafestivalen 2023 bevestigt blur voor donderdag 10 augustus, acht dagen voor Lowlands 2023. Het festival in Oslo had met onder andere Sigrid en FKA twigs al meer Lowlands-kanshebbers op het affiche, en nu komt de Britse band daar dus bij. In dezelfde week staan ook Lokerse Feesten in België en Way Out West in Zweden op het programma. Met meerdere festivalshows in de buurt lijkt de kans groot dat we Blur ook in de Alpha gaan zien. We hebben het inmiddels al vaker gezegd, maar it really really really could happen!

De tour van Blur, die begon met de aankondiging van een reünieshow in Wembley, kent inmiddels al dertien data. De eerste Belgische Blur-show sinds tien jaar staat gepland, maar een hereniging met Nederland laat nog op zich wachten. Nu Primavera Sound Porto roet in het eten lijkt te gooien voor een show op Best Kept Secret 2023, hebben we onze hoop vooral op Lowlands gevestigd. Maakt de band in de Flevopolder een einde aan twintig jaar afwezigheid uit Nederland?

Voor frontman Damon Albarn is Lowlands in ieder geval bekend terrein. De zanger speelde de afgelopen jaren al met Gorillaz en The Good, The Bad & The Queen op het festival.

Lowlands 2023

Het duurt niet lang meer tot Lowlands 2023 de eerste namen en de ticketinfo deelt. Meestal komt het festival eind januari of begin februari met het eerste nieuws. Download de gratis Festileaks app voor Android of iOS om niks van het nieuws te missen. Tot die tijd kun je speculeren over de line-up op ons Festileaks forum.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.