Blur naar Lokerse Feesten 2023

Blur

Lokerse Feesten bevestigt niemand minder dan Blur als eerste headliner voor de editie van 2023. Na tien jaar afwezigheid keert de iconische Britpop-band op dinsdag 8 augustus terug naar België.

Na de onthulling van een grote reünieshow in Wembley was het de vraag of we Blur ook op festivals konden verwachten. Aankondigingen van onder andere het Franse Beauregard Festival en Primavera Sound bevestigden dat, maar een show in Nederland of België liet nog op zich wachten. Aan dat wachten komt nu een eind, want Lokerse Feesten 2023 kondigt de band aan voor dinsdag 8 augustus. Daarmee is de eerste show van Blur in de Lage Landen sinds Rock Werchter 2013 een feit.

Blur heeft inmiddels een aantal reünietours achter de rug, waarvan de laatste uit 2015 dateert. Deze stond in het teken van The Magic Whip, het enige nieuwe Blur-album sinds de band in 2003 uiteenviel. Nederland en België werden toen helaas overgeslagen. Meer nieuwe muziek is niet helemaal uitgesloten, maar de band kijkt er ditmaal vooral naar uit om hun hits weer eens af te stoffen. Na tien jaar wachten kunnen we volgende zomer dus eindelijk weer genieten van ‘Beetlebum’, ‘Parklife’, ‘Girls & Boys’, ‘Tender’, ‘The Universal’ en natuurlijk ‘Song 2’.

Tickets Lokerse Feesten 2023

Tickets voor Blur op Lokerse Feesten 2023 zijn op 10 december in de verkoop gegaan via de website. Een dagkaart voor de Britpop-iconen op 8 augustus kost je €60,-.

Lokerse Feesten vindt volgend jaar plaats van 4 tot en met 13 augustus. Het festival op de Grote Kaai in Lokeren programmeert jaarlijks tien festivaldagen, die elk gericht zijn op het genre van de headliner van die dag. Blur is de eerste en voorlopig enige naam die voor 2023 is bekendgemaakt. Op 8 augustus kunnen we dus waarschijnlijk meer Britpop-gerelateerde acts verwachten. Afgelopen editie waren onder andere Kraftwerk, Kings of Leon en Black Eyed Peas te zien.

Kanshebber Nederlandse festivals

Met de aankondiging voor Lokerse Feesten lijkt Blur helaas af te vallen voor Rock Werchter 2023. Maar een festivalshow in Nederland behoort absoluut nog tot de mogelijkheden. Het zou de eerste Nederlandse show van Damon Albarn en co. in twintig jaar betekenen. De reünietour loopt op dit moment sowieso van begin juni tot midden augustus, dus zowel Best Kept Secret 2023 als Lowlands 2023 zouden goed in het schema passen. Hopelijk kunnen we de band volgend jaar op een van deze festivals gaan bewonderen!

Lokerse Feesten Logo

Lokerse Feesten 2023

Locatie
België
Lokeren, België
Datum 4-13 augustus 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.