Advertisement

Lowlands 2023 kaarten niet door te verkopen via Ticketswap

Publiek Alpha
Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Het speelveld van doorverkoopservice Ticketswap begint steeds kleiner te worden. De kaarten voor Lowlands 2023 kunnen alleen te koop worden aangeboden op het eigen platform van Ticketmaster.

Nog even snel een ticket scoren via Ticketswap voordat het festival begint. Voor de komende editie van Lowlands gaat deze vlieger niet op. Het evenement werkt namelijk met mobiele kaartjes via Ticketmaster. Het concept werkt als volgt: je opent de app of gaat naar de mobiele website, laat de code scannen en klaar is Kees. Zo klinkt het alsof er geen verschil bestaat met de huidige praktijk, maar er zijn enkele belangrijke verschillen.

Om bij een ‘mobile only’ evenement binnen te komen, heb je een smartphone nodig. Kaartjes kunnen niet meer geprint of besteld worden (wat een hoop onnodig papier bespaart). Internet is geen vereiste: zodra je het ticket een keer hebt gedownload op je telefoon, blijft ‘ie daar in staan.

Ook roteert een banner van Ticketmaster boven de QR-code van het ticket. Bij de toegangspoort van het festival ziet een medewerker dus of je een screenshot laat zien. In dat geval kan de toegang worden geweigerd, ook als het daadwerkelijk jouw eigen toegangsbewijs is. Het is daarom onmogelijk om de tickets te screenshotten en op die manier door te sturen of door te verkopen, bijvoorbeeld via Ticketswap. Met andere woorden: eigenlijk bestaan er geen echte kaarten voor Lowlands 2023, maar alleen geanimeerde QR-codes.

blog-mobiele-tickets-banner.gif
De balk der toegang op Ticketmaster

Kaartverkoop

Maar waarom? Ticketmaster zegt op deze manier fraude te voorkomen. Daarnaast hoef je niet meer in angst te wachten bij de entree of je kaartje het wel doet. Wie een tweedehands ticket koopt via de doorverkoopservice op de website van Ticketmaster, krijgt een gloednieuwe code. Het eerder verkochte toegangsbewijs is dan ook niet meer geldig.

Belangrijke haken en ogen: een ticket dat is doorverkocht kan daarna niet opnieuw worden verhandeld. Ook is het slechts tot de woensdagmiddag voor Lowlands mogelijk om tickets te verkopen, daarna gaat de service op slot. En net als Ticketswap hanteert ook Ticketmaster een maximale verkoopprijs.

Als je zeker weet dat je naar Lowlands 2023 wil, moet je zaterdag 4 februari om 11.00 klaar zitten om kaarten te bemachtigen. Dan begint de officiële verkoop en ook de eerste namen zijn bekend. De resterende kaarten voor de editie van 2022 waren binnen twee minuten de deur uit. Of het weer storm gaat lopen, is de vraag. Het festival vraagt dit jaar een flink entreebedrag: maar liefst € 300. Eerder onderzochten we al waarom festivaltickets nu zo duur worden.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.