De 6 tofste Koningsdagfestivals van 2023

Over ruim anderhalve maand is het alweer Koningsdag. Dé dag om je schaamteloos in oranje kleding te hijsen en de hele dag te genieten van deze feestdag. Wij zijn samen Oranje. Bovendien is het een mooi excuus om een lentefestival mee te pakken. Wij zetten de 6 leukste betaalde Koningsdagfestivals van 2023 voor je op een rij.

Weet jij al wat je met Koningsdag gaat doen? Wij hebben vast al onze festivalvrienden bij elkaar verzameld om een keuze te maken tussen al deze piekfijne betaalde Koningsdagfestivals. De line-up is groots dit jaar, met onder meer Reinier Zonneveld, Goldband en Bizzey die de Oranjefestivals onveilig maken.

Check hier alle gratis Koningsdagfestivals

1. Supersized Kingsday Festival

Dit festival heet niet voor niets Supersized en heeft dan ook een line-up waar je u tegen zegt. Een eerdere stagenaam vertelt jou al genoeg: ‘uit je tulpenbol’! De hardste muziekstijlen als hardstyle, raw, hardcore en freestyle voeren hier echt de boventoon. Hou jij van hardstyle met een hoofdletter H? Met geboren entertainers als Brennan Hart, Live, Luna en Partyraiser wordt Koningsdag 2023 sowieso één groot feest.

Locatie: Aquabest, Best
Prijs: vanaf €49,95 euro p.p.

2. Oranjebitter

Naast een oranjegekleurd likeurtje met 30% alcohol is Oranjebitter al jaren een prachtig Koningsdagfestival in Rotterdam. Doe je het liever iets rustiger aan dan op het Kingsday Festival? Dan moet je niet per se bij Oranjebitter in Rotterdam zijn. In inmiddels één van de grootste huiskamers van het land vind je naast een chille vibe ook Nederlands grootste artiesten van het moment. De line-up is nog even geheim. Heb jij al tickets?

Locatie: Het Roel Langerakpark, Rotterdam
Prijs: vanaf €48,95 euro p.p.

3 x Kingsland Festival in Amsterdam, Rotterdam en Groningen

Het Kingsland Festival is het grootste eendaagse festival van Nederland. Bezoekers kunnen op Kingsland Festival terecht voor verschillende muziekstijlen die variëren per stad. Van EDM, electric, hardstyle, deephouse tot techno, verzorgd door de grootste artiesten van het moment op verschillende podia. Je kunt Kingsland in Amsterdam, Rotterdam en Groningen bezoeken. Genoeg plek dus voor jou en je vriendengroep.

Dit jaar kun je o.a. Goldband, Purple Disco Machine, Antoon, Joris Voorn, Headhunterz en De Jeugd Van Tegenwoordig op Kingsland 2023 vinden. Vette line-up voor een prachtige Koningsdag! Kiezen maar.

Locatie: RAI, Amsterdam – Zuiderpark, Rotterdam – Stadspark, Groningen
Prijs: vanaf €49,50 euro p.p.

4. KingsWorld Festival in Den Haag

KingsWorld Den Haag is al jaren een begrip met Koningsdag. Een heerlijk festival waar iedereen zich thuis zal voelen. Dit jaar treden Donnie, Boef, Wolter Kroes, Outsiders en Charly Lownoise op. Maar de line-up is nog veel rijker met dj’s van allerlei verschillende genres. App al je festivalvrienden maar, want KingsWorld Den Haag wacht op jullie.

Locatie: Zuiderpark, Den Haag
Prijs: vanaf €33 euro p.p.

5. Kingdance Festival in Zwolle

Woon je meer in het Oosten van het land? Het Kingdance Festival in Zwolle is met vlag en wimpel hét leukste dancefestival op Koningsdag 2023. Wat een aantal jaar geleden bedacht is als een soort Koningsdag-pre-party is volledig uitgegroeid tot een op zichzelf staand festival. Met onder andere Broederliefde, Ronny Flex, Gladde Paling, Natte Visstick en Kriss Kross Amsterdam op de line-up kan je de hele Koningsdag 2023 door blijven dansen.

Locatie: Wijthmenerplas, Zwolle
Prijs: vanaf €30,50 euro p.p.

6. Oranjebloesem in Amsterdam

Natuurlijk zijn er inmiddels parels van festivals buiten onze Nederlandse hoofdstad te vinden. Maar toch willen we jullie deze niet onthouden. Oranjebloesem staat bekend om de heerlijke vibes buiten de drukte van Koningsdag in de stad. Hier geen rommelmarkten waar je over struikelt, enkel snoeiharde beats. Met de techno van onder meer Reinier Zonneveld, De Sluwe Vos, Nicky Elisabeth, Colyn en Cincity kunnen jij en je vrienden heerlijk dansen in het Olympisch Stadion.

Locatie: Olympisch Stadion , Amsterdam
Prijs: vanaf €54,50 euro p.p.

Kingsland Festival Amsterdam Logo

Kingsland Festival Amsterdam 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 27 april 2023
Line-up
Afrojack
Antoon
Frenna Deluxe
Tickets Kopen