Bruce Springsteen ontvangt allerhoogste onderscheiding in de Verenigde Staten

Photo: Danny Clinch

Deze dinsdag ging Bruce Springsteen langs bij de Amerikaanse president Joe Biden. Hier ontving The Boss de National Medal of Arts, de hoogste onderscheiding die een artiest van de Amerikaanse overheid kan krijgen.

Springsteen, die ongeveer 140 miljoen albums heeft verkocht, is een van de twaalf muzikanten en kunstenaars die tijdens een ceremonie in het Witte Huis is geëerd met een medaille. Volgens het National Endowment of Arts, de instelling die de onderscheiding uitgeeft, behoort Springsteen tot de beste muzikanten en verhalenvertellers van het land. Zijn muziek zou wonden helen en hoop geven.

Naast de zanger kregen onder andere ook modeontwerpster Vera Wang en singer-songwriter José Feliciano van het welbekende ‘Feliz Navidad’ een onderscheiding voor hun uitzonderlijke prestaties.

Sinds 1985 wordt de National Medal of Arts uitgereikt. Bekende muzikanten die Springsteen voorgingen zijn Dolly Parton (2005), Bob Dylan (2009) en B.B. King (1990).

Photo: Danny Clinch

Bruce Springsteen naar Amsterdam en Landgraaf

Onlangs betrad Springsteen ook nog een ander podium: vorige maand trapten The Boss & The E Street Band namelijk hun langverwachte internationale tour af in de Amalie Arena in Tampa, Florida. Daarmee stond de formatie voor het eerst in zes jaar weer op de bühne.

In mei en juni speelt de formatie uit New Jersey een aantal shows in Amsterdam en Landgraaf, plus een optreden op TW Classic 2023.