50 fans staan vier dagen ‘in de rij’ voor concert Bruce Springsteen in Barcelona

Photo: Danny Clinch

Driemaal per dag melden om verzekerd te zijn van een plek vooraan. Gaat het om een Harry Styles of Billie Eilish concert? Welnee. The Boss, Bruce Springsteen, treedt komende vrijdag op in Barcelona.

Maar liefst vier dagen voor de show houdt Springsteen de gemoederen flink bezig. Zijn fans zijn flink aan het werk gezet. Niet door The Boss zelf, maar vanwege een eigen initiatief. De diehards die op de voorste rij willen staan, hebben een systeem bedacht. Bij het Olympisch Stadion Lluís Companys hangt een lijst. Fans melden zich aan en ontvangen een nummer. Het getal bepaalt als hoeveelste je vrijdag naar binnen mag. Simpel, toch?

Het blijft alleen niet bij een eenmalige check. Iedereen moet zich dagelijks melden. Om acht uur ’s ochtends, om twee uur ’s middags en nogmaals om acht uur ’s avonds. Dan gaat de lijst rond. Wie niet aanwezig is, verliest zijn plek in de rij. Een tentje heb je dus niet nodig, maar wel veel geduld en tijd. Fans geven aan dat ze hiervoor vakanties hebben afgezegd of weg moeten tijdens werk. In de komende dagen zullen nog meer(!) controles uitgevoerd worden.

Photo: Danny Clinch

Springsteen & E Street Band 2023 Tour

Na twee weken rust maakt Bruce Springsteen deze week de oversteek naar Barcelona. Hier vindt het eerste Europese optreden van zijn nieuwe tour plaats. De concertreeks verloopt nog niet zonder slag of stoot. Twee Amerikaanse shows konden vanwege ziekte niet doorgaan. Ook stegen de prijzen van zijn concertkaartjes door het dak. Door variabele ticketprijzen konden de kosten oplopen tot een paar duizend dollar. Fans reageerden teleurgesteld op de reactie van Springsteen, die het systeem openlijk verdedigde.

Hoe dan ook belooft het weer een spectaculaire concertenreeks te worden. The Boss zet een show neer van bijna drie uur en hij bezoekt Nederland maar liefst drie keer. Op 25 en 27 mei staat Bruce Springsteen & The E-Street Band in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Op 11 juni doet hij ook het Megalandterrein in Landgraaf aan. De concerten zijn hartstikke uitverkocht. Van welke setlist droom jij? Deel je grootste wensen met medefans op ons forum!