Advertisement

TicketSwap introduceert FairShare tickets: hoe werkt het en wat voegt het toe?

The Smile op Down The Rabbit Hole 2022
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

TicketSwap voert het FairShare ticket in. Met deze nieuwe functie profiteert de organisator van het evenement mee van de winst die je maakt op de verkoop van het ticket.

Wanneer een evenement ervoor kiest om gebruik te maken van FairShare, ontvangen zij een percentage van de opbrengst van het doorverkochte ticket. Dit gaat alleen op wanneer je een ticket met winst verkoopt. TicketSwap: “This way, you get compensated for your troubles, and the organization can make every effort to make your favorite events even better.”

Het is dus aan de organisator van het concert of festival om te beslissen of zij wel of geen gebruik willen maken van het FairShare ticket. Wanneer zij hiervoor kiezen, wordt de winst 50/50 gedeeld.

Als je je ticket verkoopt voor een lager bedrag dan de originele prijs, ontvangt het evenement geen FairShare:

Tickets doorverkopen

De afgelopen tijd was er enige ophef over de doorverkoop van concerttickets. TicketSwap heeft een duidelijk beleid als het aankomt op de prijsstelling van doorverkooptickets. Je kunt een ticket nooit voor meer dan 120% van de originele prijs verkopen. Tickets voor evenementen van de organisatie Live Nation kunnen sinds kort enkel doorverkocht worden via Ticketmaster, tegen hoge servicekosten. Dit tot ontevredenheid van concertbezoekers en festivalgangers. Probeert TicketSwap met de invoering van FairShare terrein te winnen onder evenementorganisatoren?

Over de auteur ✍️

Eva Wendt

Hi, I'm Eva, 19 years old and I want to work in the music/festival industry. I dont know yet what exactly, because there are many things I like about it. I used to organize my own festival for 6 years and studied IEMES (International Event Music & Entertrainment Studies). I quit this after around 8 months to start working at IFFR (Internional Film Festival Rotterdam). This February I started to write for Festileaks to gain experience in this as well!

Meer van Eva