Coachella 2023 krijgt boete van ruim €100.000 voor overtreden eindtijd

Courtesy of Coachella – Charle Reagan Hackleman @ Coachella 2017

Coachella, een van de grootste festivals in Amerika, heeft afgelopen weekend haar eerste weekend gehad. Het was een weekend vol vette optredens, alleen wel eentje die voor de organisatie eindigt met een bittere pil.

Elke avond is Coachella 2023 namelijk langer doorgegaan dan was afgesproken met de stad. Indio, de stad waar het festival plaats vindt, had afgesproken dat op vrijdag en zaterdag het festival tot middernacht mocht duren en op zondag tot 23:00. Maar elke avond gingen de artiesten meer dan twintig minuten langer door dan afgesproken. Dit resulteerde in een boete van $117.000 (€106.000,-) voor de organisatie Goldenvoice. Het schijnt dat elke keer dat het festival te laat doorgaat ze $20.000 betalen plus $1.000 per minuut na de eindtijd. Als een artiest dan 25 minuten langer doorspeelt krijg je dus een fikse boete.

Afsluitende optredens

Op zondag zou Frank Ocean het festival afsluiten. Iets waar iedereen met smacht op zat te wachten. Alleen ging dit ook niet helemaal als gepland. Zo gaf de zanger een enigszins rommelige en kortere show. Hij kwam een uur later op dan de planning was en moest daardoor vroegtijdig eindigen. Hij sloot af met de tekst “Guys, I’m being told there is curfew so that is the end of the set”.

Op vrijdag en zaterdag waren de headliners allebei ook net wat te laat begonnen waardoor ze langer door gingen. Vrijdag sloot Bad Bunny het festival af en zaterdag Calvin Haris. Het tweede weekend van Coachella 2023 moet nog beginnen. De organisatie zal dit weekend wel iets beter op de tijden letten want op nog een boete van €106.000,- zit niemand te wachten.

Livestreams

Dit jaar is het ook mogelijk om alle optredens live mee te kijken via een stream op Youtube. Wil je dus nog iemand zien? Wij hebben de timetable omgezet naar de Nederlandse tijdzone zodat jij precies weet hoe laat je moet opstaan.

Coachella Logo

Coachella 2023

Locatie
Verenigde Staten
Indio, Verenigde Staten
Datum 14-23 april 2023
Line-up
BLACKPINK
Bad Bunny
Frank Ocean
Tickets Niet meer beschikbaar.