De 8 beste hiphopfestivals in Europa

Wie van hiphop houdt, hoeft zich de aankomende zomer niet te vervelen. Op verschillende plekken in Europa kan je terecht voor shows van je favoriete rappers. Wij hebben 8 hiphopfestivals voor je uitgelicht die je niet mag missen!

Rolling Loud Rotterdam

Voorheen bekend onder de naam WOO HAH!, dit jaar strijkt Rolling Loud voor het eerst neer in Rotterdam. En hoe. Het festival heeft een line-up waar menig hiphopliefhebber van kan smullen. Het begint natuurlijk met Kendrick Lamar, die nog aan het touren is met album Mr Morale & The Big Steppers. Zijn show in de Ziggo Dome in oktober ontving lovende recensies. De andere headliner is Travis Scott. Voor het eerst sinds 2019 is hij weer in Nederland te zien. Liefhebbers van moshpits zijn bij zijn show aan het juiste adres. Daarnaast lijkt het erop dat zijn nieuwe album Utopia in aantocht is. Andere hoogtepunten op de line-up zijn Denzel Curry, Metro Boomin, J.I.D., Ski Mask The Slump God en Soulja Boy.

Wanneer? 30 juni en 1 juli
Waar? Rotterdam, Nederland
Tickets: €115,- per dag, €199,- voor het hele weekend. Verkrijgbaar via de website.

Wireless Festival

Perfect te combineren met een stedentripje: midden in het centrum van Londen vindt Wireless Festival plaats. Al jaren een van de grootste hiphopfestivals in Europa. Enkele namen die er de afgelopen jaren stonden waren SZA, J. Cole en Drake. Ook dit jaar is er weer een nieuwe editie. Onder meer Playboi Carti en Metro Boomin reizen af naar Finsbury Park. Nog een mooie naam is Lil Yachty. Voor het eerst zal hij zijn door psychedelische rock-geïnspireerde album Let’s Start Here ten gehore brengen op Europese bodem. Tenslotte heeft Wireless nog een special guest waar je u tegen zegt. Niemand minder dan 50 Cent mag deze speciale rol vervullen. Wil je dit niet missen? Zorg dan dat je van 7 tot 9 juli in Finsbury Park bent!


Wanneer? 7, 8 en 9 juli
Waar? Londen, Verenigd Koninkrijk
Tickets: €141,50 voor een vrijdag- of zaterdagticket, €102,- voor een zondagticket en €271,- euro voor het hele weekend. Verkrijgbaar via de website.

Les Ardentes

Voor het volgende festival blijven we binnen de Benelux. Om iets preciezer te zijn in Luik, België. Les Ardentes wordt georganiseerd van 6 tot en met 9 juli. Naast grote namen zoals Kendrick Lamar, Travis Scott en Central Cee, biedt dit festival ook een podium aan veel Franstalige rappers uit Frankrijk en België. Ook Ice Spice, een van de grootste sensaties van dit moment, staat op de line-up. Genoeg variatie dus!

Wanneer? 6, 7 en 8 juli
Waar? Frauenfeld, Zwitserland
Tickets: €95,- voor een dagkaart, €247,- voor een weekendticket zonder camping, €292,- voor een weekendticket met camping. Verkrijgbaar via de website.

Rolling Loud Portugal

De eerste keer dat de grote Amerikaanse festivalorganisator Rolling Loud de overstap maakte naar Europa, was in 2022 in Portugal. Plannen waren er al eerder, maar corona gooide roet in het eten. De naam Rolling Loud staat altijd garant voor de grootste namen binnen de hiphop. Wie dit jaar van 5 tot 7 juli naar het strand van Potrimāo afreist, wordt getrakteerd op optredens van Meek Mill, Playboi Carti en Travis Scott. Genieten gegarandeerd.

Wanneer? 5, 6 en 7 juli
Waar? Portimāo, Portugal
Tickets: €239,- voor 3 dagen. Verkrijgbaar via de website.

OH MY! Festival

Dit jaar vindt OH MY! Festival voor het eerst plaats op het strand van Almere. Een nieuwe locatie betekent zeker geen mindere line-up ten opzichte van eerst. Lil Tjay en Bryson Tiller zijn de eerste twee headliners. De derde headliner is nog niet bekend, maar het belooft veel goeds. Ook op dit festival is voldoende ruimte voor lokale artiesten: Boef, Josylvio en Mula B staan op het programma. Het beste van dit alles? Al deze artiesten zijn te zien op één dag: 15 juli 2023.

Wanneer? 15 juli
Waar? Almere, Nederland
Tickets: €99,67 voor een dagticket. Verkrijgbaar via de website.

Openair Frauenfeld

Openair Frauenfeld vindt plaats in het gelijknamige plaatsje Frauenfeld in Zwitserland. De line-up overlapt deels met die van Rolling Loud Rotterdam. Maar wat laatstgenoemde niet heeft, zijn shows van wizkid en Stormzy. Stormzy heeft in de afgelopen jaren flink bewezen dat hij een geweldig optreden kan geven.

Wanneer? 6, 7 en 8 juli
Waar? Frauenfeld, Zwitserland
Tickets: €131,- voor 1 dag, €254,- voor 2 dagen en €366,- voor 3 dagen. Verkrijgbaar via de website.

Parklife

Parklife heeft misschien geen volledige hiphopline-up, maar mag zeker niet vergeten worden in dit rijtje. Op dit festival staan een aantal fantastische live acts als Little Simz en Anderson .Paak & Knxwledge. Parklife biedt daarnaast de unieke kans om Wu Tang Clan + Nas en hun N.Y. State of Mind-show te zien op een festival. Het vindt plaats op 10 en 11 juni in Manchester, Verenigd Koninkrijk.

Wanneer? 10 en 11 juni
Waar? Manchester, Verenigd Koninkrijk
Tickets: €107,50 voor een zaterdagticket, €96,- voor een zondagticket en €169,- euro voor beide dagen. Verkrijgbaar via de website.

Splash! Festival

De laatste op onze lijst, maar zeker niet de minste: Splash! Festival in Duitsland. Dit jaar bestaat het festival maar liefst 25 jaar. Dat wordt groots gevierd. Bovenaan de poster staan namen als Kendrick Lamar en LIL UZI VERT. Maar ook Denzel Curry en Ski Mask The Slump God zijn op het verjaardagsfeestje van dit festival. Splash! wordt gehouden van 29 juni tot en met 1 juli, op hetzelfde terrein als Melt Festival.

Wanneer? 29 juni tot en met 1 juli
Waar? Gräfenhainichen, Duitsland
Tickets: €199,- euro voor het hele festival. Verkrijgbaar via de website.

Rolling Loud Rotterdam Logo

Rolling Loud Rotterdam 2023

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 30 juni - 1 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.