Advertisement

Pure ellende: een ode aan de Loco Royale op Paaspop 2023

Foto: Nikki Born (Paaspop 2023)

Het festivalseizoen is van start, en dat betekent natuurlijk maar één ding; tijd voor Paaspop 2023! Dat het festival één grote kermis is met talloze podia, feestjes en obscure – of terug-van-weggeweest – acts, weten we inmiddels wel. Maar met zoveel verschillende opties en acties rest de vraag waar je dan het beste heen kan gaan. Voor ons is dat dit weekend wel weer duidelijk; de enige echte Loco Royale natuurlijk. Hierbij vijf redenen waarom.

Bonny, Corry en Ronnie Konnie Sterrenparadegala

Wie op het blokkenschema van de eerste Paaspopdag keek, zag in de middag ‘Bonnie, Conny en Ronnie Konnie Sterrenparadegala’. Later veranderde dit in ‘Bonnie, Corry en Ronnie Konnie Sterrenparadegala’. Net zoals al het andere wat er gebeurt natuurlijk erg verwarrend. Het was op het eerste oog dan misschien ook niet meteen duidelijk wat deze act inhield of wie er achter de naam schuilgingen. Maar wat bleek; Ronnie kon echt niet, maar Bonnie en Corry bleken niemand minder dan Bonnie st. Claire en Corry Konings te zijn. Als koningin van het Nederlandse levenslied werd Corry Konings onthaald met misschien wel het hardste applaus van het weekend. Hierna ging het dak er volledig af bij hits als ‘Ik Krijg Een Heel Apart Gevoel Van Binnen’.

Bullshit Bingo Royale

Als je overweegt om de bingo op Paaspop te skippen omdat je de bingo’s in het tehuis van je oma normaal maar saai vindt; think again! De Bullshit Bingo Royale met De Loco’s XXL is anders dan iedere bingo die je eerder hebt gezien. Iedere keer dat er een oranje bingobal gegrabbeld wordt, wordt bijvoorbeeld de Macarena ingezet, maar dan de versie genaamd ‘Macaroni’, waarbij er macaroni het publiek ingegooid wordt – ja, wel ongekookt gelukkig. Wanneer je bingo hebt, barsten de muziek, het confettikanon en de mensen los, waarbij je geweldige prijzen kunt winnen. Maar pas op: als je een valse bingo hebt moet je een liedje zingen voor het hele publiek.

Photo: Luc Reij / Festileaks

Pure Ellende “Do The Disco”

De band Pure Ellende – geloof ons als we zeggen dat de naam passend gekozen is – is al jaren de vaste huisband van de Loco Royale. Ieder jaar krijgen ze een opdracht waaraan hun optreden moet voldoen. Dit jaar was dat het motto “Do The Disco”. En of ze dat deden. Pure Ellende speelde niet alleen discoklassiekers uit de jaren 70 en 80, maar stak ook hedendaagse hits in een disco-jasje. Bovendien nodigde de band rolschaatsers uit op het podium om het échte discogevoel naar boven te brengen. De discoversie van Goldbands ‘Noodgeval’ bleek toch wel publieksfavoriet.

Photo: Luc Reij / Festileaks

Klooiklup

Wie of wat de Klooiklup eigenlijk is weten we niet, en waarschijnlijk gaan we daar ook nooit achterkomen, maar dat ze een goed feestje kunnen bouwen is inmiddels wel bekend. Ieder jaar komen ze weer met een nieuw concept voor feest – en ellende – op de proppen; van levend sjoelen tot zeepkistenraces. Dit jaar bestormden ze het Loco Royale-podium met een enorm opblaasbaar parcours. Het publiek werd in twee teams verdeeld – rood en blauw – en streed tegen elkaar. Maar voor als dit nog niet moeilijk genoeg klonk, niet getreurd; van tevoren werden de deelnemers nog een aantal rondjes gespind op bureaustoelen, zodat het parcours niet te makkelijk zou zijn.

Frans Bauer

Paaspop mag dan grootse headliners hebben, maar het publiek is hier toch voornamelijk voor een andere act. Aan het begin van de zaterdagavond staat Frans Bauer in de Loco Royale. Het is hier drukker dan alle andere acts die dag bij elkaar opgeteld. Een half uur van tevoren is het al duwen om een plekje te bemachtigen. Wij zijn jaloers op degenen die dat wel gelukt is, want van horen zeggen weten we dat Frans Bauer X Loco Royale dé act van het weekend was. Maar dat kan natuurlijk niet anders met hits als ‘Heb Je Even Voor Mij’ en de inmiddels al klassieke cover van Rammstein’s ‘Du Hast’.

Wat vond jij van Paaspop 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Paaspop 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore
Paaspop Logo

Paaspop 2023

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 7-9 april 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.