5 redenen om dit voorjaar naar CORE Festival 2023 in Brussel te gaan

Wat als de twee meest toonaangevende festivals van België de handen ineenslaan voor één evenement? En dat organiseren naast het iconische Atomium in Brussel? De tweede editie van CORE Festival vindt plaats op 27 en 28 mei 2023 en belooft een bijzondere ervaring te worden.

CORE Festival is dus een samenwerking tussen de organisaties van Rock Werchter en Tomorrowland. In een kleinere setting gaan de twee grote Belgische festivals helemaal los op hoe zij het ideale evenement voor zich zien. Van muziek en audiovormgeving tot stage design en special effects. De line-up is strak gecureerd en de festivalbeleving tot in de puntjes uitgedacht.

Charlotte Adigéry & Bolis Pupul
Charlotte Adigéry & Bolis Pupul / photo: Camille Vivier

De perfecte mix van Rock Werchter en Tomorrowland

Rock Werchter en Tomorrowland weten allebei wel raad met het neerzetten van consequent geweldige line-ups. Voor CORE komen de twee festivals met een mooie balans tussen live en elektronisch, en tussen pop en alternatief. Er staan grote namen als alt-J en Moderat, maar ook opkomende artiesten als Olivia Dean en Charlotte Adigéry & Bolis Pupul.

Op het affiche staan ook hiphop-acts als Little Simz en Pusha T, plus een hele hoop jazz. Er kan gedanst worden op de beats van The Blessed Madonna, Hunee en Honey Dijon, maar ook op de ritmes van Nu Genea en Kokoroko. En ja, Goldband is natuurlijk ook aanwezig.

Angèle / photo: Manuel Obadia-Wills

De grote homecoming van Angèle

Misschien wel de meest opvallende naam bovenaan het affiche is Angèle. De Brusselse popster zorgde een paar weken terug al voor één van de leukste shows op Coachella 2023. Nu doet ze haar grootste festivalshow so far in de stad waar ze geboren en getogen is. Het Franstalige publiek zal hits als ‘Balance ton quoi’ en ‘Fever’ (vast niet met Dua Lipa, toch?) natuurlijk voluit meezingen, maar recente track ‘Bruxelles je t’aime’ kan weleens hét hoogtepunt van het weekend worden.

Nieuwe ‘immersive sound’ geluidstechnologie

Om deze line-up zo goed mogelijk uit de verf te laten komen, zorgt CORE voor een complete audiobeleving. Het festival zet in op de 3D-geluidstechnologie van Belgische ontwikkelaar Areal, dat een innovatief algoritme en een 360º opstelling van speakers gebruikt. Hiermee wordt een soort geluidsbubbel gecreëerd, waarin bezoekers het gevoel krijgen dat de muziek uit echte geluidsbronnen rondom hen komt. Opgaan in de beats en melodieën kan op CORE dus beter dan ooit.

Decor en stages van team Tomorrowland

Naast het beste geluid zorgt CORE ook voor de juiste aankleding. En wie is daar beter in dan het creatief team van Tomorrowland? Het hoofdpodium, de Ardo, is bijvoorbeeld opgebouwd uit 1.556 vierkante meter videoschermen. De Endoma doet met een laag podium en plafond denken aan een intieme club, en is aan de buitenkant volledig bekleed met spiegels. De Nabo staat juist op 8,5 meter hoogte en heeft een 360º LED-constructie. Zo is over elke stage nagedacht, alles om de optredens zo uniek mogelijk te maken.

Waar blijven de lasers?

Line-up, geluid en stage design zijn allemaal belangrijk natuurlijk, maar als in een persbericht voorbijkomt dat een festival de krachtigste mobiele lasers ter wereld heeft, zijn wij meteen om. Die van CORE zijn 300 Watt, en hoewel we er geen onderzoek naar hebben gedaan, klinkt dat indrukwekkend. Vergeet dus vooral je zonnebril niet.

Bovendien zijn de lasers volgens de organisatie slechts onderdeel van een grotere massa aan special effects. Hoe dat er allemaal uit ziet, gaan we meemaken in Brussel dit voorjaar. Wij verwachten in ieder geval een hele bijzondere ervaring.

CORE Festival Logo

CORE Festival 2023

Locatie
België
Brussel, België
Datum 27-28 mei 2023
Line-up
Moderat
alt-J
Angèle
Moderat, alt-J, Angèle +66 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.