Rock Werchter 2023 presenteert Charlotte de Witte en Blokkenschema

Pasen moet nog beginnen, maar Rock Werchter speelt nu al voor Sinterklaas: Charlotte de Witte komt naar Rock Werchter 2023! Daarnaast kan het puzzelen beginnen. Want het festival presenteert tevens het blokkenschema voor de editie van 2023. Wie speelt wanneer en op welke stage?

Wauw! Charlotte De Witte is totaal onverwacht de kers op de goedgevulde taart die Rock Werchter 2023 heet. De DJ staat op donderdag 29 juni in The Barn. Daarnaast komt de organisatie met het langverwachte blokkenschema met een aantal flinke clashes. Ga je voor Stromae op de Main Stage of toch liever Röyksopp in Klub C? Voor de uitverkochte zaterdag zit het dilemma tussen Paolo Nutini en Sofi Tukker. Er zullen keuzes moeten worden gemaakt, maar één ding is zeker: aan goede muziek is op Rock Werchter 2023 geen gebrek.

Al sinds oktober 2022 stromen de aankondigingen voor Rock Werchter 2023 binnen. Het Belgische rockfestival strikt onder anderen Stromae, Red Hot Chili Peppers en Muse. Begin maart werden de laatste namen toegevoegd aan het affiche. En nu verrast de Vlaamse reus ons allen met de komst van Charlotte de Witte.

Charlotte de Witte

De bekendmaking van Charlotte de Witte is zeer welkom. De technokoningin is geprogrammeerd op de eerste festivaldag, donderdag 29 juni. Dit is interessant, want de donderdag is vaak de dag die het moeilijkste verkoopt. Misschien geeft de toevoeging van De Witte de kaartverkoop de impuls die het nodig had.
Daarnaast speelt de onzekerheid rondom donderdag-headliner Stromae wellicht nog een rol. De 38-jarige zanger kampt momenteel met gezondheidsklachten en heeft afgelopen week nog een flinke streep door een behoorlijk aantal shows moeten zetten. Zoals het nu staat zijn de festivalshows van Stromae veilig, maar met Charlotte de Witte in de buurt heeft de organisatie nog een troef van formaat achter de hand.

Rock Werchter 2023

Van 29 juni tot en met 2 juli reizen vele muziekliefhebbers af naar België voor Rock Werchter 2023. Tickets voor de zaterdag zijn inmiddels uitverkocht, maar voor de andere dagen zijn er nog wel kaartjes. De organisatie waarschuwt wel dat de tickets voor zondag ook hard gaan. Prijzen voor deze editie zijn €292,- voor een combiticket en €127,- voor een dagticket. Voor meer info over RW23 en tickets kun je terecht op de officiële website. Wat vind jij van het blokkenschema? Praat erover mee op ons forum!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Eva Wendt

Hi, I'm Eva, 19 years old and I want to work in the music/festival industry. I dont know yet what exactly, because there are many things I like about it. I used to organize my own festival for 6 years and studied IEMES (International Event Music & Entertrainment Studies). I quit this after around 8 months to start working at IFFR (Internional Film Festival Rotterdam). This February I started to write for Festileaks to gain experience in this as well!

Meer van Eva