5 dingen die we verwachten van Queens of the Stone Age op Rock Werchter 2023

Queens of the Stone Age staat zondag eindelijk weer op de planken in België. Op 2 juli is de Amerikaanse band de sub-headliner op de Mainstage van Rock Werchter 2023. Dit zijn dé vijf dingen die je van het vijftal kunt verwachten op hun achtste keer Werchter! 😉

De band staat in 2023 al voor de achtste keer op Rock erchter. Aan paar weken geleden verscheen ook de achtste plaat: In Times New Roman. Na de succesvolle Villains en …Like Clockwork uit het laatste decennia is het na zes jaar weer tijd voor een frisse wind in het oeuvre van de stonerrockers.

Rock Werchter 2018
Photo: Festileaks

1. Een magistrale setlist met nieuwe tracks

De volgorde van de setlist van Queens of the Stone Age is bijna nooit hetzelfde. Het enige waar je waarschijnlijk echt vanuit kunt gaan is dat ze afsluiten met jullie #3 best track: ‘A Song for the Dead’. De show op Rock Werchter duurt anderhalf uur (21:00 – 22:30). De band zal dus ongeveer 15 nummers spelen. Verwacht vooral een bak lawaai, variërend met tracks van In Times New Roman tot Era Vulgaris tot …Like Clockwork.

De tracks van het gloednieuwe QOTSA-album zitten vol emotionele teksten van Homme zelf. Hij heeft de afgelopen paar jaar een scheiding doorgemaakt waarbij ook een rechtszaak aan de pas is gekomen. Het is mooi om te zien dat hij dit goed met de band kan delen en zijn emoties kan uitten in de muziek. Voor deze plaat is het belangrijk voor de band om er na Villains weer een wat ruigere plaat van te maken. Terug naar de roots van de band.

qotsa2018

2. Dansen op Villains

Op 25 augustus 2017 bracht Queens of the Stone Age hun zevende album Villains uit. Op de tracklist schitteren negen pareltjes die je kunt herkennen aan de scheurende gitaren. ‘The Way You Used To Do’ was direct een regelrechte knaller. Live zul je niet stil kunnen staan. Dansen is daarop het antwoord. Natuurlijk kun je ook nog mee headbangen op de oudere en nieuwere knallers, doe wat goed voelt!

3. Een keiharde portie gitaarsolo’s

Hun stonerrock staat natuurlijk voor snoeiharde gitaren met aanstekelijke riffs. Daar horen ook de nodige gitaarsolo’s bij. In combinatie met Homme’s stem zijn dit de ingrediënten voor een goede show. Ze hebben in de laatste 27 jaar aardig wat meeslepende gitaarstukken uitgebracht. Dat belooft veel goeds.

Maar Josh Homme staat er natuurlijk niet alleen voor. Nee, Troy Van Leeuwen, Jon Theodore, Dean Fertita en Michael Shuman zijn ook altijd van de partij en minstens zo belangrijk als de frontman. Zo thuis als ze zich voelen in Nederland en België, nog meer thuis voelen gitaristen Troy Van Leeuwen en Dean Fertita zich in deze band. Het zou zomaar eens kunnen dat Schuman een bassolo de weide in slingert.

4. Festival anthem ‘No One Knows’

Eigenlijk spelen deze stonerrockers altijd hun grootste anthem ‘No One Knows’. En als dat gebeurt, zal Landgraaf op zijn grondvesten schudden. Er is geen persoon op de festivalweide die deze monstertrack van Queens of the Stone Age niet kent. Als jij diegene stiekem wel bent, doe dan nog snel even onze Lyrics Quiz.

5. Queens of the Stone Age hartje België

QOTSA en België is een gouden combinatie. Niet alleen is het de achtste keer dat Queens of the tone Age op Rock Werchter staat. Ze zullen namelijk erg blij zijn om voor de 27e(!) keer te mogen spelen in België. De verwachting is dat Josh Homme daarover wel iets tegen het publiek wil zeggen. Want liefde moet je uiten, toch?

Queens of the Stone Age

Queens Of The Stone Age

Queens Of The Stone Age werd in 1996 opgericht in Palm Desert, Californië. Sinds de oprichting hebben de Amerikaanse rockers onder leiding van Josh Homme meerdere klassiekers voortgebracht, waaronder hét festivalanthem ‘No One Knows’. Inmiddels heeft de band acht albums op zak, met het op 16 juni 2023 uitgekomen In Times New Roman als meest recente wapenfeit. Met deze tour zijn ze komend jaar ook op de Europese festivals te zien. Zo staan ze komende zomer op Pinkpop en Rock Werchter en komen ze op 4 november naar Nederland voor een show in de Ziggo Dome. Op 12 november staat de band in het Sportpaleis in België.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.