BKS 2023: The 1975 draait toch om meer dan alleen Matty

The 1975 @ Best Kept Secret 2023. Photo credit: Lotte Spek / Festileaks

The 1975 is hotter dan ooit, maar dat komt niet per se door hun nieuwe muziek. Vooral frontman Matty Healy is de afgelopen tijd namelijk veel in opspraak. Alle ogen zijn dus op hem gericht, maar hoe is dat op Best Kept Secret? Is de Britse band vooral een onemanshow of zit er meer in het vat?

Het Best Kept Secret-publiek loopt niet warm voor The 1975 en Matty lijkt een beetje verdrietig. Komt dat door de half gevulde weide of toch door zijn break-up met Taylor Swift? Dat weten we niet. Wel dat precies een ingetogen Matty de show lekkerder maakt dan anders.

Photo: Lotte Spek / Festileaks

Tijd voor zelfreflectie

De show begint direct met energie: ‘Give Yourself A Try’ klinkt het op de Beekse Bergen. En dat terwijl Matty zichzelf eens goed bekijkt in een spiegel op wieltjes. Doet hij dan toch aan zelfreflectie? Jazeker. “We’re a fucking good band“, schreeuwt hij namelijk een paar nummers later door zijn microfoon. En daar heeft de Brit ook fucking gelijk in.

Achter hem staat namelijk een hele sterke band, die vaak wordt overschaduwd door het ego van Healy, maar op de openingsdag van Best Kept Secret toch eindelijk mag shinen. Dan hoor je ineens hoe goed de popsongs, zoals publieksfavoriet ‘Somebody Else’ en het nieuwere ‘Oh Caroline’, eigenlijk in elkaar zitten. Heerlijk wegdromen, janken op de eerste rij, keihard meezingen of gewoon dansen met je blote voeten in het zand. Het gebeurt allemaal in deze korte 75 minuten.

Magie op BKS

De band werkt weliswaar een redelijk tamme setlist af. Een knaller als ‘People’ of grote hit ‘The Sound’ worden in Hilvarenbeek overgeslagen. Maar worden ze nou echt gemist? Mwah. The 1975 heeft tegenwoordig voldoende goede songs, wat mede dankzij de ondergaande zon en de locatie toch wel voor een beetje magie zorgt. Je zou bijna hopen dat Matty wat vaker verdrietig zal zijn.

Photo: Lotte Spek / Festileaks

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.