De beste plekken om even bij te tanken op Jera on Air 2023

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Het leven van de Jera on Air-bezoeker kan soms best vermoeiend zijn. Moshen, rondrennen in de circlepit, crowdsurfers boven je hoofd houden: dat kost allemaal een hoop energie. Maar wat zijn nu de beste plekken om even te kunnen bijtanken op Jera on Air 2023?

De Emo-ste Mens in de Biergarten

Sowieso is de Biergarten op Jera on Air zeker de moeite waard om te bezoeken. In een overdekte tent kun je verschillende soorten speciaalbier halen. Van donkere zwaardere bieren tot frisse alcoholarme bieren. Wie liever een oud vertrouwd pilsje drinkt hoeft niet te vrezen. Ook deze zijn gewoon verkrijgbaar in de Biergarten. Het voordeel is dat je hier echte bierglazen krijgt. Voor een glas betaal je twee munten borg. Die krijg je, wanneer je bier op is, weer terug zodra je je glas inlevert.

Het KINK Fast team zorgt op vrijdag en zaterdag voor vermaak in de Biergarten. Beide dagen organiseren zij De Emo-ste Mens, een spin-off van De Slimste Mens, waarbij emo hier centraal staat. Met vragen als ‘Met welke meisjesnaam maakte We The Kings in 2007 een liedje?’ en ‘Welke staat is volgens Hawthorne Hights voor geliefden?’ wordt de emo-kennis van de deelnemers getest. Na drie voorrondes wordt de grote finale van de dag gespeeld. De winnaars van beide dagen winnen 2 weekendtickets voor Jera on Air 2024.

Als toeschouwer kun je zo uiteraard perfect op adem komen. Rustig in het zonnetje of in de schaduw met een heerlijk speciaalbiertje. Maar pas wel op dat je je niet laat meeslepen door het enthousiasme van dronken mede-festivalgangers. Want voor je het weet sta je bij elk goed antwoord te juichen en komt er niks terecht van je rustmoment.

Shoppen op de Festival Market

Even heerlijk shoppen: dat is misschien niet het eerste wat in je opkomt wanneer je aan de festivaldagbesteding van een metalhead denkt. Toch is zo’n markt op metalfestivals zeer gebruikelijk. Je vindt er verschillende kraampjes waar je bandshirts, patches, cd’s of vinyl van de grootste rock- en metalbands kunt kopen. Festivalgangers die hun kleding- en/of platenkast graag uitbreiden, kunnen hun hart ophalen op de Festival Market van Jera on Air. De keuze is reuze.

Wil je liever een piercing of een tijdelijke tattoo? Ook dat is geen probleem. Met twee piercingstudio’s en een gigantische hoeveelheid aan tattoodesigns kun jij jouw look nog meer metal maken dan deze al was. En dat terwijl je oplaadt en jezelf klaarmaakt voor de volgende moshpit.

Wie net uit de moshpit komt en zelfs het shoppen niet meer aankan, kan terecht in het Moshpital dat zich halverwege de Festival Market bevindt. Hier staan de verpleegsters klaar om jou in de watten te leggen. Je kan plaatsnemen op een van de ziekenhuisbedden van festivalkwaliteit en er worden eveneens silent disco-koptelefoons uitgedeeld. Op een relaxtere manier dan dit ga je niet kunnen bij kunnen bijtanken op Jera on Air 2023.

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Chillen op het balkon van de iconische Hawk

Wanneer je deze bijtankspot wil uitproberen, is het belangrijk dat je nog wel de trap op kunt lopen. Er is namelijk geen roltrap of lift geïnstalleerd. Natuurlijk kun je ook altijd nog je vrienden vragen of zij je omhoog willen tillen. Anyway, het balkon is voorzien van bankjes waar je kunt zitten. Heerlijk op adem komen op Jera On Air dus.

Vanaf het balkon heb je goed zicht op het podium en kun je genieten van optredens van verschillende acts als Fleddy Melculy, Call it Off en Two and a Half Girl, maar ook niemand minder dan Henk Wijngaard staat op deze stage geprogrammeerd.

Tussen de optredens door verzorgt de legendarische DJ de Rooie Jager, die tevens door de organisatie van Jera is aangewezen als de host van dit podium, de muziek. Een genot voor de die-hard snobs is dit echter niet. De DJ uit Klazienaveen is niet vies van een foute Nederlands- of Duitstalige meezinger, dus kijk niet vreemd op wanneer ‘Engelbewaarder’ of ‘Johnny Däpp’ voorbij komt.

Jera on Air Logo

Jera on Air 2024

Locatie
Nederland
Ysselsteyn, Nederland
Datum 27-30 juni 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel