Hoogtepunten Down The Rabbit Hole 2023 dag 1: The Whitest Boy Alive, Fred Again.., Morning Rave en meer

Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Vrijdag 12:00 klonk het startschot van de eerste officiële festivaldag van Down The Rabbit Hole 2023. De achtste editie is begonnen met een fantastische openingsdag. Check hieronder onze hoogtepunten van Down The Rabbit Hole dag 1 met onder andere shows van The Whitest Boy Alive, Confidence Man en Fred again...

Foto: Nikki Born (Down The Rabbit Hole 2023)

Fred Again.. komt, ziet, en overwint

Het succes lijkt niet op te kunnen voor Fred again... Op Down The Rabbit Hole 2023 sluit de Britse producer de eerste dag af met een headlineshow. De set wordt gestart met ‘Kyle (Lost and Found)’ en ‘Blue (Better With Time)’ waardoor een dromerige sfeer ontstaat die tegelijkertijd ietwat mellow is. Daarna wordt een rollercoaster ingezet. Hoewel Fred Gibson de rest van de set het publiek goed meekrijgt met zijn hits, blijft het wat wisselvallig doordat de vaart uit de show wordt gehaald. In de blessuretijd maakt Fred again.. zijn headlineplek dan toch waar door ‘Marea (We’ve Lost Dancing)’ en ‘Delilah (Pull Me Out Of This)’.

Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Verrassingsoptreden van special guest Froukje

Froukje is aangekondigd als special guest van Down The Rabbit Hole 2023. Op de openingsdag opent ze de Hotot, de mainstage van het festival. Daarbovenop geeft de Nederlandse zangeres ook al een verrassingsoptreden op een rijdend podium dat over de camping beweegt. Tijdens het optreden spat het enthousiasme er – dwars door de nog wat vermoeide blik – vanaf. Frok is in een goede bui. ‘Niets Tussen’ wordt opgedragen aan alle gays, voor ‘Niets Tussen’ wordt iemand uit het publiek getrokken voor een duet. “Dit is misschien nu al het leukste optreden”, concludeert ze na een aantal nummers. Daar kunnen we in meekomen!

Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Publiek wil dansen

Op donderdag 29 juni werd de camping al geopend voor festivalgangers die een dag extra van Down The Rabbit Hole 2023 mee wilden pakken. Aan picknick-tafels konden bezoekers pizza eten en biertjes drinken. Een gemoedelijke sfeer zorgde ervoor dat bezoekers relaxt het konijnenhol in rolden. Hoe anders is dat op de vrijdag. Met een prachtige programmering met acts zoals Fred again.., Confidence Man en Romy is er meer dan genoeg ruimte voor een feestje. Dat hoef je het publiek niet twee keer te zeggen. Eén van de opvallendste momenten komt van de Duits-Noorse groep The Whitest Boy Alive, dat voor het eerst sinds Lowlands 2012 in Nederland staat. Ze krijgen ondanks het gebrek aan veel bekende tracks (noch welke vorm dan showaspect dan ook) de voetjes flink van de vloer bij een volgelopen main stage tijdens het eerste sunsetslot van Down The Rabbit Hole 2023. En dat zelfs zonder zon.

Foto: Nikki Born (Down The Rabbit Hole 2023)

Confidence Man

Met hit-kanon Fred again.., de unieke boeking van The Whitest Boy Alive, de onwijs populaire rapper Joey Bada$$ en Romy van The xx is het een lastige opgave om er als kleinere naam op het affiche uit te springen. Toch wordt het optreden van Confidence Man door veel festivalgangers aangewezen als een van de hoogtepunten van dag 1. Tussen 18:30 en 19:30 bestaat de Teddy Widder uit een uitzinnige menigte die uit de hand eet van het het Australische indie-elektropopband. De voetjes gaan van de vloer en de hele tent zet het op een dansen!

Morning Rave op Down The Rabbit Hole 2023
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Morning Rave

Dat Down The Rabbit Hole meer is dan muzikale optredens en dj-sets op de hoofdpodia moge duidelijk zijn. Met randactiviteiten zoals Yoga bieden festivals vaak meer dan enkel muziek. Maar Down The Rabbit Hole 2023 heeft nu echt de ideale start voor je festival gevonden: de Morning Rave met dj Katjang Pedis. In de Groene Heuvels kun je je zware ochtend nu beginnen met een groepssessie meditatie. De muziek wordt steeds heviger, de voetjes komen steeds meer van de vloer en de REX verandert langzamerhand in een bruisende dansende mensenmassa. Een beter start van je brakke festivaldag kun je je niet bedenken!

idyllisch veldje
Photo credit: Nikki Born / Festileaks

101 kleine feestjes

Down The Rabbit Hole herinnert de bezoekers er op dag 1 aan dat er buiten de muzikale programmering nog veel meer muzikaal spektakel te beleven is. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn er tal van verrassingsoptredens. Er was dus het rijdend platform met Froukje, maar ook is er op meerdere momenten een brassband rondom de Hotot waarbij kleinschalige feestjes ontstaan. Of wat dacht je van een show van synchroonzwemmers in het meer of een indrukwekkende licht/geluid show bij de festivalpoort tijdens de uittocht? Rabbitfest heeft het wederom allemaal.

Eden
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Klassieke muziek bij Bossa Nova

Wie op de eerste dag van Down The Rabbit Hole 2023 vroeg uit de veren was, kon van 10:30 tot 11:00 van prachtige klassieke muziek genieten bij Bossa Nova. De Indonesische sopraan Bernadeta Astari en de Japanse pianiste Kanako Inoue speelden dan en daar een handvol vroege vogels wakker. Om bij Bossa Nova te komen worden bezoekers getrakteerd op een prachtige wandeling door de bossen van de Groene Heuvels. De rust die het terrein uitstraalt in de vroege ochtenduren blijkt stilte voor de storm te zijn. Op naar dag 2!

Wat vind jij van Down The Rabbit Hole 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Down The Rabbit Hole 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore
Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.